середа, 16 квітня 2008 18:06

Гурту "Фліт" фанати подарували зірку в сузір"ї Великої Ведмедиці

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Андрій Марків (ліворуч) і Володимир Новіков із гурту ”Фліт” колекціонують їжачків
Андрій Марків (ліворуч) і Володимир Новіков із гурту ”Фліт” колекціонують їжачків

Вокаліст івано-франківського панк-гурту "Фліт" Володимир Новіков, 30 років, і гітарист Андрій Марків, 26 років, до Києва приїхали в рамках концертного туру Україною, під час якого відвідають 16 міст. Зустрічаємося в столичному арт-кафе "Антресоль" на Бессарабці.

— Концертний тур — задоволення не з дешевих. Обійдеться нам у більш ніж 10 тисяч доларів, — каже Андрій. — Гроші дала одна франківська фірма. Вмисне купили автівку "Пежо-Експерт", бо потягами довго й незручно їздити. Половину коштів із концертів передамо в запорізький будинок для дітей із вадами опорно-рухового апарату. До цієї ж акції долучилися гурти "ТНМК", "Мандри" та співачка Гайтана.

Хлопці замовляють світле "Чернігівське".

— Ми зараз не зовсім тверезі, тому не дивуйтеся, — попереджає Володимир. — Учора святкували 27-річчя нашого басиста Михайла Копієвського. Спати лягли о п"ятій ранку. Вранці пивом похмелилися, але голова все ще болить.

— Тільки не подумайте, що ми алкоголіки якісь, — додає Андрій. — П"ємо рідко, проте мітко. Звісно, до того, щоб себе геть не контролювати та ригати в туалеті, не доходить.

6 квітня "Фліт" виступив у столичному клубі "Бінго" на Першому всеукраїнському панк-з"їзді. Перед концертом фан-клуб подарував гурту зірку в сузір"ї Великої Ведмедиці. Коштує вона понад 4 тис. грн.

— Вони дали нам сертифікат, на якому написано, що віднині одна із зірок називатиметься "Фліт" і належатиме нам, — хвалиться гітарист. — Учора ввечері намагалися подивитися на неї в телескоп, але через високі будинки його не вдалося навести.

Шанувальники часто дарують музикантам іграшкових їжаків, бо хіт гурту —  пісня "Їжачок". Його на "доріженьці асфальтовій" переїхала машина.

— Кожен із нас має свою колекцію їжачків, — говорить Марків. — Загалом їх уже близько сотні. Найбільший — майже метровий — дістався Вові.

Два тижні тому львівський режисер Тарас Химич відзняв "Фліту" новий кліп на пісню "Лаю себе". Торік він робив для гурту відео "Колискова". Химич також працював із "Тартаком", "ТНМК", "Сестрами Тельнюк".

— Ми принесли Тарасові запис пісні, він прослухав його і стрибав від радощів. Каже: "Хлопці, нарешті ви мені дали нормальну драйвову пісню, а не "мєдляк" якийсь", — згадує Володимир.

Знімали відео протягом дня в закинутому ангарі неподалік Львова.

— Химич змусив нас цілий день стрибати по тому ангару в самих сорочках, а на вулиці було десь плюс чотири. Ми всі похворіли, ще навіть зараз не відійшли, —  ділиться Андрій. — За сюжетом, усі учасники гурту закохуються в одну дівчину. Ходять із нею на побачення по черзі, а потім раптом дізнаються один про одного. Та зрештою  перемагає справжня чоловіча дружба.

Кліп пропонують на українські телеканали.

— Не знаємо ще, чи візьмуть. Колись пробували наш найперший анімаційний кліп "Їжачок" на "М1" просунути, — розповідає Володимир. — Там казали: мовляв, усе класно, але тут світло не так, тут щось ще. Ми корегували ролик, привозили їм, але знову щось не влаштовувало. Врешті плюнули на все. Зате нас на каналі запам"ятали. Коли торік привезли їм кліп "Критик", його відразу погодилися взяти в ротацію на тиждень в хіт-парад. Але люди так багато за нього голосували, що ролик протримався в ефірі місяць.

Зараз ви читаєте новину «Гурту "Фліт" фанати подарували зірку в сузір"ї Великої Ведмедиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі