середа, 15 жовтня 2008 19:14

Гурт "Назарет" відвідає 10 міст України

  У фойє вінницького Будинку офіцерів дизайнер Андрій Пістолькорс та його дружина Вікторія показують горілку з іменними етикетками, які виготовили в місті спеціально до приїзду  групи ”Назарет”
У фойє вінницького Будинку офіцерів дизайнер Андрій Пістолькорс та його дружина Вікторія показують горілку з іменними етикетками, які виготовили в місті спеціально до приїзду групи ”Назарет”

"Ми готові виступати всюди, де є люди і електрика, — говорить вокаліст шотландського рок-гурту "Назарет" Ден МакКаферті, 62 роки.

25 січня артисти розпочали світове турне, присвячене 40-річчю гурту. Із 9 до 25 жовтня "Назарет" відвідає 10 міст України разом із гуртом "Кому вниз".

— Ми давно товаришуємо, — каже басист "Кому вниз" 44-річний Сергій Степаненко. — Шість років тому, коли "Назарет" грали в столичному "Жовтневому", у Великій Британії страйкували працівники аеропорту. До Києва прилетіли не всі їхні інструменти. Ми позичили клавішнику "Назарета" Ронні синтезатори. Так зав"язалася дружба. Під час туру "Кому вниз" виповниться 20 років.

Уперше "Назарет" виступили в Києві 18 років тому.

— Ваша країна стрімко розвивається, — продовжує Ден МакКаферті. — З"явилися затори на дорогах. Раніше я радів, що в Україні можна всюди курити, навіть на прес-конференціях. У нас у Британії паління в громадських місцях заборонене. Тепер у вас теж.

У Києві музиканти грають у клубі Політехнічного інституту. Найдешевші квитки коштують 70 грн. Зала, розрахована на 1600 місць, — напівпорожня. Глядачі займають місця, але коли на сцену виходять "Назарет", спускаються танцювати під сцену і в проходи. На місцях залишаються лише сімейні пари за 40 із дітьми-школярами. "Кому вниз" грають другі, публіка розходиться. Залишається 200 молодих людей.

Після концерту до гримерки "Назарета" заходить співак Віктор Павлік, 42 роки. Він прийшов по дозвіл переспівати композицію шотландців "Продовжуй мріяти" 1982-го.

— Якби мені сказали, що обніматимуся з Деном МакКаферті та заспіваю його пісню, помер би від розриву серця. Грошей за дозвіл переспівати свій твір вони не взяли. 25 жовтня "Назарет" будуть у Дніпропетровську. Хочу домовитися спільно записати там "Продовжуй мріяти". Кілька років тому Ден у Дніпропетровську в студії мого продюсера "ВіпАутМюзік" записав пісню "Рани кохання" з Тетяною Овсієнко.

Композиція "Назарету" ввійде до англомовного альбому Віктора Павліка. Співак переспівав хіти Тома Джонса "Вона леді", Еріка Клептона "Сльози в раю", групи "Іглз" "Готель Каліфорнія", "Бітлз". А також англомовні версії власних пісень "Не обіцянок, не пробачень" і "Ти подобаєшся мені".



Горілку "Назарет" виготовили у Вінниці


13 жовтня "Назарет" дав концерт у Вінниці. Після виступу гурту Дена МакКаферті вітають із днем народження, що припадає на 14 жовтня. На сцену піднімаються власник ресторану "Європа" Егоян Самвел і дизайнер Андрій Пістолькорс. Вручають іменинникові золотий хрест зі срібними вставками. Учасникам групи дарують по срібному брелоку із символікою "Назарета", герб Вінниці та дві пляшки горілки. Прикраси до приїзду "Назарета" відлили на вінницькому ювелірному заводі "Кристал". Дизайн та етикетку пляшки розробив Пістолькорс. На ній написано: "Назарет" Хеппі бьоздей! 2008. Вінниця. ДемонАлкоголь 40%".


Тамара ТИСЯЧНА

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Назарет" відвідає 10 міст України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі