понеділок, 17 грудня 2007 17:22

Гурт "Гуцул Каліпсо" випустив дебютний альбом

13 грудня в Києво-Могилянській академії чернівецький гурт "Гуцул Каліпсо" презентував дебютний альбом "Рекет-Гангстєра". До нього увійшло п"ять старих хітів та вісім нових композицій.

— Першу свою пісню ми записали десь у 2002-му, на якомусь горищі, — згадує Богдан Федчук, 29 років, вокаліст гурту. — Студійним обладнанням тоді слугували звичайний магнітофон та касета. Потім наш виступ наживо записали на фестивалі "Червона рута". Це вже була більш професійна робота, — сміється. — Той запис обійшовся аж у 50 гривень.

"Гуцул Каліпсо" існує вже сім років. Хлопці грають гуцул-хоп — хіп-хоп із українсько-молдавськими фольклорними мотивами. У текстах використовують діалектні слова та суржик.

— Над альбомом працювали півтора року, — розповідає менеджер гурту Дана, 25 років. — Було багато технічних проблем, мало коштів, тому все так затягнулося. Барабанні партії записувалися в Києві, все інше — в Чернівцях на студії звукозапису наших друзів. Альбомні версії пісень трохи відрізняються від їхніх оригінальних. — Деякі пісні написані давно, коли гурт мав інший склад.

Вхід на концерт коштував 22 грн. Дехто, почувши цю суму, розвертався і йшов геть.

— Ми думали, що концерт безкоштовний. На афішах не написали про ціну, — обурюється якась дівчина. — Але альбом новий куплю. Хоча знайомі казали, що вживу "Гуцул" кращий, аніж у записі.

"Гуцул Каліпсо" 21 грудня презентуватиме диск у Львові, а 22-го — у Чернівцях. Коштує альбом "Рекет-Гангстєра" 20 грн.

— Диск названо за однойменною піснею, — пояснює Богдан Федорчук. — Це вже наш хіт. Написали її, коли я влаштувався працювати продавцем дисків на чернівецький ринок. Надивився тоді на всяку "рекєтірскую рамантіку" базару, і вона мене надихнула.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Гуцул Каліпсо" випустив дебютний альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі