середа, 26 вересня 2007 17:16

Група "Піккардійська терція" відзначила 15-річчя

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Група ”Піккардійська терція” у львівському парку ”Знесіння”. Зліва направо: Богдан Богач, Андрій Шавала, Володимир Якимець, Роман Турянин, Славко Нудик та Андрій Капраль
Група ”Піккардійська терція” у львівському парку ”Знесіння”. Зліва направо: Богдан Богач, Андрій Шавала, Володимир Якимець, Роман Турянин, Славко Нудик та Андрій Капраль

Львівський гурт "Піккардійська терція" відсвяткував 15-річчя. Із цієї нагоди музиканти посадили 15 дерев у львівському парку "Знесіння". Перший концерт "Піккардійська терція" дала в актовій залі Львівського університету 24 вересня 1992 року.

— Ми довго сперечалися, створювати групу чи ні, — пригадує тенор Славко Нудик, 39 років. — Тенор Володимир Якимець був проти. Вирішили зіграти в пінг-понг. Якби виграв Якимець, "Піккардійської терції" не було б. Але з рахунком 21:19 переміг я.

До парку "Знесіння" у центрі Львова "піккардійці" під"їжджають власними авто. 32-річний тенор Андрій Капраль веде синій "Фольксваґен-Пассат".

— На гастролях часто шкодуємо, що в бусику немає м"яча, — розповідає Капраль. — Буває, просимо дітей, щоб дали поганяти перед концертом. Якось виступали в Римі. Жили в монастирі василіян. Монахи запропонували зіграти в футбол. Ми програли 1:5. Під кінець гри один монах зламав руку.

У парку вже викопано ями для саджанців червоних дубів. "Піккардійці" беруться за лопати. Андрієві не дістається. Він відбирає лопату в Славка Нудика.

— Одразу поливайте саджанці, — наказує 58-річний працівник парку Микола Чишинський. — Міцні дерева з них виростуть років за двадцять.

Посадили 15 дубів у парку "Знесіння"

Посадивши дерева, музиканти пригощають усіх бутербродами, запрошують випити коньяку та вина. Потім їдуть до міськради. Біля входу до ратуші мер Львова Андрій Садовий дарує їм гітару з емблемою Львова. "Піккардійці" годину катаються містом екскурсійним трамваєм. Дорогою п"ють шампанське та співають пісню про старенький трамвай. Грошей за поїздку з музикантів транспортники не беруть.

У четвер "Піккардійська терція" їде до польської столиці Варшави.

— На польському телебаченні дев"ять років показують 300-серійну комедію "На добре й на зле", — розповідає Володимир Якимець. — Почали знімати 301-шу серію про те, як робився цей фільм. Усі актори, що знялися в стрічці, сидітимуть у кабаре. Ми зіграємо музикантів, які співають там українських і польських пісень.

7 жовтня "піккардійці" співатимуть у столичному палаці "Україна". А 9 жовтня — у Львівському оперному театрі. Разом із ними виступатиме німецький колектив "Терзінфаркт". Львів"яни презентують публіці пісні зі свого 10-го альбому "Етюди".

— Нині записуємо його на львівській студії "Мелос", — говорить Славко Нудик. — Альбом буде спокійніший, ніж попередній. У ньому переважатимуть джазові мотиви.

"Піккардійська терція" починалася як квартет. Його створили тенори Андрій Капраль, Володимир Якимець, Славко Нудик і баритон Богдан Богач. 1994-го до них приєдналися бас Андрій Базиликут та ще один тенор Роман Турянин. 1996-го Базиликут залишив гурт і зайнявся бізнесом. Його замінив баритон Андрій Шавала. Відтоді склад групи не змінювався. За 15 років музиканти написали майже 300 пісень. Гастролювали в Польщі, Канаді, Іспанії, Німеччині, США, Італії, Франції.

Зараз ви читаєте новину «Група "Піккардійська терція" відзначила 15-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі