середа, 23 квітня 2008 17:03

Гроші з аукціону "Арт-міст" віддадуть психічнохворим

Передаукціонна виставка другого благодійного аукціону "Арт-міст" у столичному Музеї російського мистецтва триватиме до 25 травня. Потім 30 картин та скульптур українських художників продадуть. Отримані кошти витратять на закупівлю паперу, фарб, олівців, глини для проведення сеансів арт-терапії у психіатричних клініках.

— Ми хотіли репрезентувати на аукціоні твори сучасного мистецтва — від початку 1980-х й до наших днів, — розповідає організатор аукціону Ірина Пієвська, 48 років. — Стартова ціна найдорожчої роботи 35 тисяч гривень. Саме стільки просимо за бронзову скульптуру "Піраміда" київського митця Олександра Дяченка. У 25 тисяч оцінили картину киянина Михайла Вайнштейна "Дахи".

Роботи сучасних художників Олега Тістола, Юрія Соломка, Марини Скугарєвої коштують від 1,5 до 8 тис. грн.

Перший аукціон "Арт-міст" провели 2006 року. Зібрали 212 тис. грн.

— Тоді одну з робіт, яка коштувала спочатку 3,5 тисячі гривень вдалося продати аж за 50, — згадує Пієвська. — Іноді люди входять в азарт, торгуються, й забувають, що не мають потрібної суми на придбання полотна. Після аукціону підходять і відмовляються від нього.

Арт-терапію нині вважають альтернативою медикаментозного лікування психічних розладів. Є два види такого лікування: контактне та безконтактне. В першому випадку хворий сам "вимальовує" свою хворобу на папері, в другому — просто розглядає картини. Спочатку йому показують сумні мотиви, а потім — веселі.

Зараз ви читаєте новину «Гроші з аукціону "Арт-міст" віддадуть психічнохворим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі