четвер, 05 липня 2007 17:38

"Гаррі Поттера" озвучить Богдан Ступка

Світова прем"єра фільму "Гаррі Поттер та орден фенікса" відбулася минулого тижня у Японії та Великій Британії. У прокат стрічка виходить 11 липня. А в українських кінотеатрах її покажуть 19-го. Уперше фільм дублюватимуть українською мовою. Юного чарівника Гаррі Поттера озвучить студент київського музучилища Іван Оглоблін. Директор школи чарівників Альбус Дамблдор заговорить голосом актора Богдана Ступки. За молодого чарівника Артура Візлі говоритиме актор столичного "Молодого театру" Олексій Вертинський.

Британець Девід Йетс — четвертий режисер, який екранізує історію про пригоди Гаррі Поттера.

В "Ордені фенікса" Гаррі переходить у п"ятий клас школи Хогвардс. Раніше він начебто убив злого чарівника Волдеморта. Але насправді той вижив. Хлопець дізнається про це, але чарівники з Хогвардсу йому не вірять. Називають це вигадками. Підтримує Поттера лише директор школи Альбус Дамблдор та друзі — Рон, Герміона й кохана дівчина Чо Чанг. Саме у цій частині фільму ми побачимо перший поцілунок Поттера.

На прем"єрі фільму в Лондоні актор Деніел Редкліф, який грає Гаррі Поттера, пожартував про актрису Кейті Люнг (Чо Чанг):

— Вона дуже добре цілується.

Насправді цілувалася актриса погано. Тому сцену перезнімали 24 рази.

Також Редкліф зізнався, що новий фільм сумніший за попередні:

— До кінця лишається не так уже й багато, з чого можна посміятися.

Спочатку прем"єру "Гаррі Поттера" планували на 13 липня. Але 4 липня багато людей побігло в кінотеатри дивитися "Трансформерів". Тому керівництво кінокомпанії "Ворнер Бразерс" призначило прем"єрний показ на 11-те, щоб "Трансформери" не відібрали в їхнього фільму аудиторію. "Гаррі Поттера" скоротили. У цій частині фільму не буде ельфа Доббі, професора Гілдероя та журналістки Рити Скітер.

Зараз ви читаєте новину «"Гаррі Поттера" озвучить Богдан Ступка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі