понеділок, 27 серпня 2007 14:46

Гарік Сукачов знімає у Балаклаві кіно про хіпі

У кримському місті Балаклаві психологічну драму "Дім сонця, що сходить" знімає російський режисер, вокаліст рок-групи "Неприкасаемые" Гарік Сукачов, 47 років. Для участі у масових сценах набирають людей із довгим нефарбованим волоссям. Вони мають бути босими, а жінки — ще й у кримпленових сукнях. Адже це стрічка про життя хіпі. Акторам із масовки нічого не платять, але знятися уже виявили бажання три сотні людей.

В основі фільму — історія кохання хлопця-хіпі на прізвисько Сонце та дівчини Олександри з сім"ї радянського дипломата. Сценарій Гарік Сукачов написав на основі оповідання свого найкращого друга Івана Охлобистіна, колишнього режисера "Мосфільму", а нині — священика.

Головну героїню грає московська актриса Світлана Іванова, відома також як медсестра Оля в "Дев"ятій роті" Федора Бондарчука.

— Найважче Свєті давалися сцени, де треба ходити босою, — каже режисер. — Вона спочатку відмовлялася, боялася поранити ноги.

Головного героя грає актор московського театру "Ленком" Станіслав Рядинський.

— У сценарії є історія, яку мені розповів Юій Шевчук із групи "ДДТ", — зізнається Сукачов. — Радянську владу дратувало, що хіпі ходять босі в центрі міста. Тому в 70-х роках у 20-му московському відділенні міліції на Красній Прєсні затриманих дівчат-хіпанок водили босих по битих лампочках, аби потім вони взувалися. А хлопцям засовували вату між пальцями ніг і підпалювали.

Російські актори Чулпан Хаматова, Ніна Русланова, Олексій Горбунов та Сергій Баталов зіграють батьків хіпі. Звучатиме музика гуртів "Машина времени", "Воскресение" і "Калинов мост".

"Дім сонця, що сходить" Гарік Сукачов планував зняти ще 2003-го. Йому запропонували гроші на серіал. Але він мріяв створити повнометражку.

— Не можу існувати в умовах фабрики, — сказав тоді Гарік.

У кінотеатрах стрічку покажуть навесні. Співпродюсером стала Ялтинська кіностудія, тому кіно продублюють українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Гарік Сукачов знімає у Балаклаві кіно про хіпі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі