вівторок, 17 січня 2012 06:30

Фінал роману змусила змінити дочка

— Усі думають, що жіночі романи читають лише жінки. Вирішила це спростувати, — каже волинська письменниця Дара Корній, 41 рік.

12 січня у столичній книгарні "Є" вона презентувала свій другий роман "Тому, що ти є". Він вийшов накладом 5 тис. у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля".

— Одна журналістка вчепилася: "Напишіть роман про чоловіків. Це так цікаво, як чоловік переживає кохання". Коли вже написала 70 відсотків, зустріла художника, який два роки тому втратив дружину. Кілька годин слухала його сповідь про те, як він без неї жив. Це допомогло в написанні книжки. Коли роман був готовий, дала прочитати доньці. Вона почала мене сварити: "Кожна книжка повинна мати в кінці надію. Сонце завжди є, навіть у грозовий день. Ти це сонце забрала. Його треба повернути". Після цих слів закінчення довелося переписати.

Справжнє ім'я Дари Корній — Мирослава Замойська. Викладає у Львівській академії мистецтв.

— Корній — дівоче прізвище моєї мами, а Дара — скорочене від імені доньки Дарини. Їй зараз 18. Саме вона підштовхнула до письменницької діяльності. В дитинстві писала для неї казки. Одного разу Дарина сказала: "Гріх, якщо ці казки не прочитають інші діти". На роботі ніхто не знає, що я пишу книжки. Недавно колега говорить: "Купила собі роман Дари Корній. Вона так на тебе схожа. Ви часом не родички?".

Зараз ви читаєте новину «Фінал роману змусила змінити дочка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі