вівторок, 13 листопада 2007 17:49

Ерік Курмангалієв готував шоу із П"єром Карденом

 

Минулого вівторка в московській лікарні помер казахський оперний співак Ерік Курмангалієв. Йому було 47 років. Чоловік потрапив до лікарні місяць тому через хворобу печінки. За кілька днів до смерті впав у кому.

Він мав найвищий із чоловічих оперних голосів — контртенор. У 20 років дебютував на сцені Петербурзької філармонії. На фестивалі радянської музики 1988-го в американському місті Бостон його назвали вокальним феноменом. Композитор Альфред Шнітке написав для Курмангалієва кантату "Доктор Фауст". Ерік мав співати її з Аллою Пугачовою. Та естрадній зірці заборонили виходити на класичну сцену. Тому Пугачову замінила солістка Большого театру Раїса Котова.

Славу Курмангалієву принесла головна жіноча роль у виставі Романа Віктюка "Мадам Баттерфляй". 1992-го в Росії за неї визнали кращим актором року. Вистава йшла в театрі Віктюка півтора року, а потім Ерік відмовився продовжувати контракт.

— Я пішов через хамське ставлення адміністрації до акторів, — пояснював співак.

П"ять років тому Курмангалієв дав сольний концерт у Великому залі Московської консерваторії. Після цього гастролював за кордоном. Вісім років тому виступив у Парижі. Туди його запросив модельєр П"єр Карден. Вони домовлялися цього року влаштувати спільне шоу в Парижі.

Панахиду за Еріком Курмангалієвим проведуть у Великій залі Московської консерваторії.

Зараз ви читаєте новину «Ерік Курмангалієв готував шоу із П"єром Карденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі