вівторок, 18 вересня 2007 17:23

Двох циркових слонів затримали на митниці

Національний цирк відкрив сезон програмою "Люди і звірі". У ній беруть участь закордонні артисти. Російські циркачі виступають зі слонами та кіньми. Таджицькі та башкирські актори роблять сальто на ходулях.

— Програму хотіли назвати "Розумні звірі та сильні люди", але фраза задовга, — пояснює директор Національного цирку Володимир Шевченко, 60 років. — До показу готувалися два місяці. Я витратив на репетиції багато грошей. Прогодувати одного слона коштує двісті п"ятдесят доларів на добу. На початку вересня слоновозом везли з російського міста Кисловодськ п"ятьох слонів. Трьох пропустили через митницю, а двох затримали. Сказали, що бракує ветеринарних довідок.

— Cлони стоять на київській митниці в карантині, — розповідає прес-аташе цирку Ольга Cтельмашевська. — Вони не хворі. Чому трьох відпустили, а двох тримають, я не знаю.

Програму "Люди і звірі" показуватимуть у приміщенні цирку на проспекті Перемоги в Києві до середини грудня. Квитки коштують від 20 до 70 гривень. Володимир Шевченко сподівається, що зароблених грошей вистачить на наступну постановку — зимове шоу "Ніч перед Різдвом".

— Такого шоу в нашому цирку не було років двадцять, — каже він.

Доки в Києві виступають зарубіжні артисти, актори Національного цирку гастролюватимуть Україною.

— 22 вересня виступимо у Львові. А тоді поїдемо до Сімферополя, Донецька та Кривого Рогу, — розказує Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Двох циркових слонів затримали на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі