середа, 17 грудня 2008 15:59

Деніел Ховельс перерізав собі горло на сцені

  Німецького актора Деніела Ховельса сфотографували під час вистави ”Марія Стюарт” у момент, коли його сценічний герой сер Мортімор накладає на себе руки
Німецького актора Деніела Ховельса сфотографували під час вистави ”Марія Стюарт” у момент, коли його сценічний герой сер Мортімор накладає на себе руки

30-річний Деніел Ховельс грав у виставі Фрідріха Шиллера "Марія Стюарт" у віденському "Бургтеатрі".

У фінальній сцені — самогубство сера Мортімера — перерізав собі горло. Глядачі гучно аплодували — актор зіграв майстерно. Ховельс тим часом помирав на кону — ніж у руках виявився справжнім, а не бутафорним.

Коли оплески вщухли, актор не підвівся. У залі здогадалися, що він поранений. Викликали медиків.

— Деніель втратив багато крові, однак вижив. Лезо ножа дивом не зачепило сонну артерію. Якби вдарив трохи сильніше, глядачі стали б свідками смерті, — сказав лікар Вольфґанґ Ленц із клініки Лоренц-Бьолер, до якої доправили актора.

Віденська поліція нині з"ясовує: інцидент у театрі був випадковістю чи спробою вбивства. Припускають, що Ховельс мало не наклав на себе руки через недбалість працівника закладу, який відповідає за реквізит. Ніж, із яким актор вийшов на сцену, не був затуплений належним чином, із нього не зняли магазинний цінник.

Ховельс відмовився від лікарняного. Наступного вечора після пригоди зіграв сера Мортімера — вийшов до публіки з перебинтованою шиєю.

Схожий випадок стався у жовтні на знімальному майданчику серіалу "Декстер". Фільмували сцену, у якій 53-річний актор Джиммі Смітс кидається з ножем на каскадера Джеффа Чейса. Замість бутафорської зброї Смітс тримав справжню. Він ударив колегу в серце, а той навіть закричати не зміг — мав кляп у роті. Від смерті Чейса врятувала пластикова підкладка під костюмом.

1993-го року на зйомках фільму "Ворон" загинув син актора Брюса Лі 28-річний Брендон. У нього мали стріляти холостими набоями, але пістолет зарядили бойовими. Рана живота виявилася смертельною.

Зараз ви читаєте новину «Деніел Ховельс перерізав собі горло на сцені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі