пʼятниця, 11 травня 2018 00:20

Британці вважають українську екранізацію "Острова скарбів" найкращою

Британці вважають українську екранізацію "Острова скарбів" найкращою
Відбудеться 5-й Фестиваль кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" Фото: MagneticOne.org

20 міст України прийматимуть 5-й Фестиваль кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест". Відбудеться 25 травня — 3 червня.

— Відкриваємо захід британським документальним фільмом "Земля. Один вражаючий день", — розповідає програмний директор Ілля Дядик, 33 роки. — Це дивовижна подорож різними куточками світу. Стрічку знімали в 22 країнах, монтували три роки. Розповідає про 40 видів тварин і птахів, стосунки батьків і дітей у звірів. Найдрібніших птахів — колібрі та бджіл знімали в режимі макрозйомки. Дуже видовищно, треба дивитися на великому екрані.

Покажемо шведський фільм "Сів заблукала уві сні". Головна героїня, семирічна дівчина прийшла ночувати до нової подружки. І потрапила в царство магії та чудес, з екзотичною їжею і ручними звірятами. Насправді все це їй наснилося. Режисери картини мали на меті об'єднати дітей і батьків. Дорослим вона нагадує, як це — бути дитиною. А малечі підказує, як реагувати на величезний світ.

Фільм "Лотте і Луїза: витівки близнят" — 20-та екранізація роману німецького письменника Еріха Кестнера. Дві дівчинки, зовнішньо однакові, зустрічаються в літньому таборі. Розуміють, що близнючки. Що їх розлучили в дитинстві. Аби помирити родину, міняються місцями, за сюжетом.

— В Україні творчість Кестнера не дуже популярна, проте його твори заслуговують на увагу, — ­про­до­вжує Ілля Дядик. — Словаччина і Чехія представляють більш серйозну історію "Маленька гавань", засновану на реальних подіях. 10-річній Ярі не пощастило з матір'ю. Жінка не піклується про доньку. Поводиться, як її однолітка, а не як доросла. Яра вирішує, що може показати приклад. Викрадає на вокзалі двох близнюків, яких на хвилинку залишили батьки. Намагається замінити їм матір.

Переможця фестивалю оберуть за допомогою голосування глядачів.

У позаконкурсній програмі буде спеціальний показ мультфільму "Острів скарбів" Давида Черкаського. Картині виповнилося 30 років.

— Я був у будинку Роберта Стівенсона, автора роману "Острів скарбів", у столиці Шотландії Единбурзі, — розповідає актор Валерій Чигляєв, 60 років. Знімався в ігрових вставках фільму. — Там касета з нашим мульт­фільмом — на почесному місці. Британці вважають українську екранізацію найкращою. На "Острові скарбів" виросло ціле покоління. Маю фото крутого байкера, в якого на спині — татуювання з моїм персонажем.

Вхід на всі сеанси "Чілдрен Кінофесту" безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Британці вважають українську екранізацію "Острова скарбів" найкращою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі