четвер, 15 жовтня 2009 19:28

Брати Капранови написали книжку про свого тестя

— Прототип головного героя — наш тесть, — каже письменник 42-річний Дмитро Капранов. У столичному центрі "Главред" він презентує книжку "Зоряний вуйко", яку написав із братом-близнюком Віталієм. Їхні дружини також близнючки.

— За сюжетом, тестя викрадають інопланетяни і поселяють на своїй планеті. Але їм не сподобалося жити з ним, бо він постійно хропить. Написали, що в нього величезний живіт, а на голові — лисина. Це — правда, тому він не образився.

Книгу Капранови почали створювати ще в 1990-х.

— Ми тоді були молоді. Наших дітей виганяли з уроків, бо вони залазили під парту і там читали наші книжки. Ми з братом подумали: якщо звідти забрати історії про секс і насилля, то наші книжки можна давати і школярам.

До "Зоряного вуйка" увійшли 10 повістей.

— Це розповіді про новітніх чумаків. Почали в часи, коли картаті торби з товаром заполонили автобуси та ринки. Тоді зрозуміли: світ змінюється, але чумацтво не пропадає. Уявили собі світ після глобальної катастрофи. Люди живуть у печерах під землею, вода в них є, полювати можуть, але їм бракує солі. За нею їдуть у Крим. Насправді книга — про добро і зло. Але ми про це не говорили, бо такі заяви зразу відбивають охоту читати.

Першими новий твір прочитали діти Капранових.

— Вони завжди нас хвалять, але ми їм не віримо, — запевняє Дмитро. — Діти нас не критикують, бо тоді ми не даємо їм кишенькових грошей.

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови написали книжку про свого тестя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі