пʼятниця, 18 квітня 2008 17:18

Автора пісень "Погода в доме" й "Комарово" поховають сьогодні

 

У четвер від хвороби нирок на 85-му році життя помер радянський поет-пісняр Михайло Таніч (справжнє прізвище Танхілевич). Він автор хітів "Черный кот", "Идет солдат по городу", "Когда друзья со мной", "Погода в доме", "Комарово". Пісні на його слова виконували Клавдія Шульженко, Алла Пугачова, Йосип Кобзон, Муслім Магомаєв, Едіта П"єха, Лариса Доліна й інші радянські зірки. 1992-го Таніч створив поп-групу "Лесоповал", для якої написав понад сто текстів.

Минулого тижня поетові стало зле із серцем. Він викликав "швидку".  Медики зробили кардіограму. Сказали, що в нього стенокардія, шпиталізовувати немає потреби. До реанімації поета доправили, коли відмовили нирки. За кілька годин Таніч помер.

Михайло Таніч народився в російському місті Таганрозі. Під час Другої світової воював на Прибалтійському та Білоруському фронтах. Після війни вступив до Ростовського інженерно-будівельного інституту. Та закінчити його не встиг — був репресований за антирадянську агітацію. Шість років, аж до смерті Сталіна, пробув у таборі міста Солікамськ. Звідти поїхав до Москви, бо йому було заборонено жити в 39 містах СРСР. У переліку був також його рідний Таганрог.

1959-го видав першу збірку віршів. Першою піснею, що принесла популярність, став шлягер "Текстильный городок". Його співала зірка радянської естради Раїса Неменова. Таніч написав 15 книжок. Останні, збірки поезій "Жизнь" та пісень "Погода в доме", вийшли 10 років тому.

Поет пережив два інфаркти. В нього лишилася вдова — композитор Лідія Козлова. Подружжя прожило разом півстоліття. Мало доньок — Світлану й Інгу.

Поховають пісняра на Ваганьківському кладовищі в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Автора пісень "Погода в доме" й "Комарово" поховають сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі