вівторок, 05 липня 2011 06:00

Артур Беркут залишає "Арію"

9 липня на фестивалі байкерів в Ужгороді виступить російський рок-гурт "Арія". Це буде його останній концерт в Україні з вокалістом 49-річним Артуром Беркутом. Співак залишає колектив.

Артур Беркут народився в Харкові, в сім'ї артистів Московського цирку під час гастролей. У групу прийшов 2002-го. Його попередник Валерій Кіпелов пробув там 17 років. Зараз успішно виступає із сольним проектом.

— Із 15 років довелося заробляти гроші по ресторанах на весіллях і ювілеях, — каже Беркут. — Співали чужі пісні "Обручальное кольцо" чи "Ах, Одесса, жемчужина у моря", а дуже хотілося власні. Але "Червону руту" я досі люблю наспівувати вдома, особливо коли посуд мию.

За угодою, "Арія" разом з Артуром Беркутом дасть усі заплановані концерти до кінця літа. Співак каже, що готує власний музичний матеріал.

— Я роблю величезний колаж із зовсім нових пісень, каже Артур. Збираюся випустити їх самостійно. А чому в "Арії" немає моїх пісень? За стилем і за духом я як автор не можу вклеїти їх туди.

— Краще за Валерія Кіпелова "Арії" нікого вже не знайти, — вважає 29-річний Сергій Василюк, лідер київського рок-гурту "Тінь сонця".— Особливо за вокальними даними. Беркут у групу потрапив по дружбі. Як на мене, обидва вокалісти виглядали на сцені нудно. За артистизмом їх не порівняти з тим же Костянтином Кінчевим з "Аліси". "Арія" тільки виграла б, якби знайшли співака не тільки із сильним голосом, а й цікавим сценічним іміджем. В Україні точно такі є. Мені завжди подобався похмурий цікавий вокаліст шостківської групи "Моноліт" Костянтин Гордійчук. Тільки б виграли, запросивши українця. У нас є також хороші вокалісти в гуртів "Санрайз", "Листопад". Але порадив би їм пробуватися у фінський гурт "Стратоваріус". Це справжні зірки світової металічної сцени, на відміну від російської "Арії".

Зараз ви читаєте новину «Артур Беркут залишає "Арію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі