середа, 19 липня 2006 14:31

Янукович і Тимошенко грають у доміно

— Не кидайтеся на полотна зі столовими приборами — можете викреслити себе з історії, — попереджає політиків художниця Світлана Кондратенко, 43 роки, в анотації до своєї виставки. Її відкрили у столичній галереї "Триптих" на Андріївському узвозі.

Виставка називається "13 іюля", бо розпочала роботу 13 липня і обмежилася 13 картинами. Світлана Кондратенко малює політиків.

— Я б купив цю роботу, — показує на картину "Сонце встало" грузинський художник Темо Свірелі, 42 роки. На ній Володимир Путін у костюмі шамана на тлі юрт і північних оленів б"є в бубон.

— Двоє київських бізнесменів попросили мене відкласти дві роботи, — хвалиться директор галереї Тетяна Савченко і підводить до картин "Фатальна вечеря" та "Привітання".

"Фатальна вечеря" коштує $3780. На ній Віктор Ющенко за столом з екс-міністром внутрішніх справ Миколою Білоконем і колишнім першим заступником голови СБУ Володимиром Сацюком.

— Колись історію отруєння президента, можливо, проілюструють моєю картиною, — заявила художниця.

Ахметов задоволено потирає рукою підборіддя

На полотні "Привітанння" троє шахтарів у касках дарують Юлії Тимошенко помаранчеві лілії та молоток. Лідерка БЮТ у білому халаті медсестри.

— Такий сувенірний молоточок моєму чоловікові Дмитру подарували в Артемівську, — розповіла пані Світлана.

Ця робота коштує $3240. А найдорожче полотно, "Гра", — $4140. На ньому політики за гранітним столиком біля кремлівської стіни грають у доміно. Останній хід робить Віктор Янукович, шию якого прикрашає золотий ланцюг. Із ним сперечається Тимошенко. Вона у білій сукні в малинові сердечка. Ринат Ахметов, у зеківській футболці під піджаком, задоволено потирає рукою підборіддя. А Путін, у білому костюмі "Адідас", спокійно спостерігає. За його спиною стоїть Петро Порошенко.

— Вони ще не дограли. Бачите, Тимошенко і Янукович ховають фішки в руках, — каже художниця.

Світлана зізнається, що найлегше написала картину, на якій Порошенко пригощає Тимошенко тістечком.

— У них складні стосунки. Тістечко — це дуже красиво, — сміється художниця.

На картині "Змієборець" вершник бореться з трьома зміями, сплетеними хвостами в косу. А на полотні "Здобич" чотири козаки несуть у металевій клітці Володимира Путіна в образі Горлума — героя "Володаря кілець" Толкієна.

Усі виставлені в галереї полотна художниця писала 9 місяців.

На відкриття виставки прийшла дружина прем"єра Олена Єханурова, 57 років. За годину до неї приєднався й чоловік.

— Він посміхався, — полегшено зітхає Світлана. — Але нічого не купив.

Виставка діє до 26 липня, з 10 до 19 години, у неділю та суботу — до 18-ї.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Тимошенко грають у доміно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі