понеділок, 26 жовтня 2009 18:08

Анна Тихонова запатентує образ Штірліца

Автор: фото з сайту www.sostav.ru
  Кадри зі стрічки ”17 миттєвостей весни”. В’ячеслав Тихонов виконав у ній роль розвідника Штірліца
Кадри зі стрічки ”17 миттєвостей весни”. В’ячеслав Тихонов виконав у ній роль розвідника Штірліца

Донька російського актора В"ячеслава Тихонова 40-річна Анна хоче запатентувати образ Штірліца з фільму "17 миттєвостей весни". Вирішила так вчинити, коли побачила рекламу нового серіалу "Ісаєв", про молоді роки розвідника. У ній використовують фотографії В"ячеслава Тихонова і музику зі стрічки "17 миттєвостей весни".

— Нещодавно дізналася, що в Росії працюють два ресторани під назвою "Штірліц". На їхніх стінах розклеєні фотографії мого батька, — розповідає Анна Тихонова. — Ми з мамою вирішили запатентувати Штірліца, щоб ніхто більше не використовував його образ для власного збагачення.

16-серійний серіал "Ісаєв" вийде на екрани на початку зими. Його зробив російський режисер 51-річний Сергій Урсуляк. У фільмі знялися Данило Страхов, Михайло Пореченков та Ксенія Раппопорт. Режисер переконує, що не хотів викликати у глядачів асоціацій із фільмом "17 миттєвостей весни".

— Я чудово розумію, що змагатися з таким фільмом неможливо, — каже він. — Це те саме, що написати новий варіант пісні "Священна війна" чи "День Перемоги". Я не маю відношення до реклами, бо працював тільки над серіалом. Рекламу знімав канал "Росія". У серіалі звучить музика Мікаела Тарівердієва. Права на використання музики ми отримали в його вдови.

— У Росії погано розвинена система захисту авторських прав, — каже юрист Андрій Тимофєєв, 31 рік. — Якщо Тихонова використовують для реклами, йому мають платити за це дивіденди. Як запатентує своє зображення — зможе позиватися на тих, хто використовує його образ. Так просто телеканалу це не минеться.

Зараз ви читаєте новину «Анна Тихонова запатентує образ Штірліца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі