пʼятниця, 22 лютого 2013 00:15

72-метрову картину розмістили на колишньому будинку торгівлі

Автор: фото: ТЕТЯНА ЩЕРБАТЮК
 

72-метрову картину розмістили на колишньому будинку торгівлі в центрі Вінниці. Споруду обставили будівельними лісами — триває її реконструкція.

— Фішка картини в тому, що художники малювали її навиворіт, — пояснює організаторка 24-річна Марія Усенко. На портреті зобразили обличчя 14-річного Антона Дідука з села Клітенка Хмільницького району. У нього лейкоз. На лікування потрібно 40 тис. грн. На паркані під будинком натягнули плакат "Мистецтво заради життя", там же причепили дві скриньки для коштів.

— Ідея акції спала мені на думку о четвертій ранку кілька тижнів тому. Не спалося чомусь. Нам із Денисом (Денис Дитинюк, став відомий після участі в шоу "Україна має талант". — "ГПУ") дуже хотілося щось зробити для Антона. В онковідділенні сказали, що він найбільше потребує допомоги, — розповідає Марія.

Над картиною 5 год. працювали п'ять художників з Вінниці, Миколаєва, Києва.

Їм роздали підказки — ескізи зі списком кольорів. Малювали зі страховками. Портрет відзначила Книга рекордів України як найбільшу картину, намальовану зі зворотного боку.

— Для полотна використали 100 метрів креп-атласу. Його дві доби зшивали працівниці ательє, — розповідає виконавчий директор благодійного фонду "Подільська громада" Андрій Дручинський, 32 роки. За день для хворого хлопчика зібрали 976 грн. Акція триває до 8 березня. Скриньки розмістили в торговельних центрах та аптеках Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «72-метрову картину розмістили на колишньому будинку торгівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі