пʼятниця, 23 червня 2023 11:00

Золотиста та глянцева: на яку хитрість йдуть заради запашної рум'яної випічки

Золотиста та глянцева: на яку хитрість йдуть заради запашної рум'яної випічки
Для рум'яної випічки використовують чай та масло Фото: tortino

Багатьом подобається, коли до чаю можна взяти м'яку і апетитну булочку, яку тільки дістали з духовки. При цьому солодкий аромат, який розноситься по всьому будинку, робить атмосферу більш затишною та спокійною.

Треба знати не тільки рецепт смачного тіста, але й те, чим змащувати випічку перед тим, як відправляти в духовку, а інакше золотистої та гарної скоринки не вийде, пише pixelinform.

Деякі господині для глазурування використовують звичайну воду або змішують із цукром. Актуальний варіант з молоком та сметаною. Але є й інші способи одержання апетитної випічки.

Яєчний білок та жовток

Якщо використовувати тільки білок, то вийде ламка і хрумка скоринка. Якщо хочеться, щоб вона при цьому була глянцевою, слід білок розбавити невеликою кількістю води.

Жовток зробить випічку яскравою. Якщо його збити з невеликою кількістю молока, то вийдуть м'якіші та ніжніші булочки.

Світлу глянцеву скоринку можна отримати, якщо повністю збити яйце для глазурування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська медова пахлава: тонкощі рецепту, про які треба знати

Масло

Випічку з листкового або витяжного тіста бажано змащувати олією. А для прісніших десертів треба брати вершкове масло. Пиріг буде ніжнішим, а колір вийде насиченим.

Чай

Багато господинь обирають готувати міцний чай з цукром, щоб у результаті змащувати їм тісто. Спершу треба використовувати засіб перед відправкою пирога в духовку, а потім повторити процедуру за кілька хвилин до готовності.

У сезон полуниці на десерт можна приготувати заливний пиріг. Звісно, головним інгредієнтом буде саме полуниця.

Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м'яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто.

Зараз ви читаєте новину «Золотиста та глянцева: на яку хитрість йдуть заради запашної рум'яної випічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі