вівторок, 26 січня 2021 09:46

Зимовий торт з маком на будь-яке свято: як прикрасити десерт
14

Взимку торт потрібно прикрашати в білих, червоних або блакитних тонах
Фото: idei-dekoru.com
Взимку торт потрібно прикрашати в білих, червоних або блакитних тонах
Взимку торт потрібно прикрашати в білих, червоних або блакитних тонах
Взимку торт потрібно прикрашати в білих, червоних або блакитних тонах
Взимку торт потрібно прикрашати в білих, червоних або блакитних тонах

Взимку атмосферно готувати білосніжні десерти. Таким є кокосовий торт. Щоб додати трохи цікавіших нот, варто насипати маку. Коржі виходять розсипчастими і їх не потрібно додатково просочувати. Тут цілком вистачає крему.

Інгредієнти:

яйце - 3 шт.

сметана - 200 г

вершкове масло - 150 г

кокосова стружка - 80 г

мак - 150 г

борошно - 150 г

цукор - 100 г

розпушувач - 1 ч. л.

Для крему:

цукор - 300 г

вершкове масло - 200 г

борошно - 5 ст. л.

молоко - 750 мл

яйце - 1 шт

кокосова стружка - 20-30 г

Приготування:

Яйця з цукром збити міксером. Додати сметану і розтоплене масло. Змішати до однородності та насипати кокосову стружку.

Далі додати просіяне борошно і розпушувач. Тісто повинно вийти в міру густим і повітряним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десерт закоханих: ніжні тістечка Соффіоні мають лимонну нотку

Пекти можна у духовці 45 хвилин або у мультиварці на режимі "Випічка" 60 хв. Форму для випічки помастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером. Готовність перевірити сухою зубочисткою.

Готовий корж охолодити на решітці.

Налити в каструлю молоко. Додати цукор, борошно і яйцо. Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, постійно помішуючи. Через 15 хв. крем загусне і стане однорідним.

Зняти крем з вогню, додати в нього м'яке вершкове масло і кокосову стружку, перемішати вінчиком. Крем охолодити.

Тим часом розрізати корж на 3 частини. Помастити кремом і прикрасити за смаком. Поставити торт на ніч у холодильник.

Відома кондитерка Єлизавета Глінська поділилась рецептом французького десерту. У ньому є ніжне безе, яке подають з ванільним кремом англез.

"Страва називається "Іль флотан", що в перекладі означає "Плаваючий острів". Він готується легко і з'їдається швидко. Його під силу зробити кожному, тому сміливо пробуйте", - пояснює кондатерка.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий торт з маком на будь-яке свято: як прикрасити десерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі