вівторок, 09 лютого 2021 10:28

Зимовий пиріг з мандаринами від Єлизавети Глінської

Зимовий пиріг з мандаринами від Єлизавети Глінської
Рецепт Глінської: мандариновий заливний пиріг. фото: life.nv.ua

Кондитер Єлизаветта Глінська поділилася рецептом зимового пирога. Для аромату додає цитрусові. Ніжна текстура десерту виходить завдяки мармеладу та вершковій заливці.

Інгредієнти:

100 г борошна

50 г вершкового масла

2 жовтки

1,5 ст. л. цукру

0,5 ч. л. розпушувача

Для сметанної заливки:

100 г сметани

1,5 ст. л. цукру

0,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю

1 яйце

цедра мандарина

Для мандаринового мармеладу:

5 мандарин

2 ст. л. з гіркою цукру

50 мл води

100 мл мандаринового фрешу

1 ч. л. з гіркою желатину

1,5 ст. л. води

Приготування:

Змішати жовток з цукром, а борошно з розпушувачем і сіллю.

Натерти масло на тертці в борошно. Додати жовтки з цукром і замісити тісто. Обгорнути тісто харчовою плівкою, відправити в холодильник на 10−15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлизавета Глінська розкрила секрет хрустких новорічних безе

Для заливки зняти цедру з мандарина. Додати яйце, цукор, перемішайте. Додайте кукурудзяний крохмаль, сметану та добре перемішайте.

Сформувати пиріг. Розігріти духовку до 180С. Дістати тісто з холодильника, викласти його в змащену маслом форму діаметром 20 см, формуючи бортики.

Вилити заливку зверху на тісто та відправити пектися в розігріту духовку на 25 хв.

Для мандаринового мармеладу почистити мандарин і розділити на дольки. Змішати воду, мандариновий сік і цукор. Додати дольки і поставити на плиту. Дати закипіти, зменшити вогонь і проварити 15 хв.

Замочити желатин з водою і залишити на 10−15 хв. Вилити желатин в сироп з мандаринами та перемішати.

На пиріг викласти дольки мандарина і полити сиропом з соком. Поставити десерт у холодильник на 3 год.

Відома кондитерка Єлизавета Глінська поділилась рецептом французького десерту. У ньому є ніжне безе, яке подають з ванільним кремом англез.

"Страва називається "Іль флотан", що в перекладі означає "Плаваючий острів". Він готується легко і з'їдається швидко. Його під силу зробити кожному, тому сміливо пробуйте", - пояснює кондатерка.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий пиріг з мандаринами від Єлизавети Глінської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі