вівторок, 19 січня 2016 19:00

Зігріваючі чаї з фруктами: 5 незвичайних рецептів

Що може бути кращим у морозну погоду, ніж чашка гарячого чаю. Тільки чашка фруктового чаю. Також він допоможе розслабитись після важкого робочого дня. Це потужний заряд вітамінів та імуностимулятор.
Автор: vk.com/vcookery
 

Журавлинний чай

Інгредієнти:

апельсин - 1 шт

лимон - 1 шт.

апельсиновий сік - 40 мл

цукровий сироп (50 г цукру і 50 мл води прогріти до розчинення цукру)

журавлина - 50 г (можна використовувати заморожену)

кориця - 1 паличка

окроп - 400 мл

Приготування:

Апельсин нарізати невеликими шматочками і разом з журавлиною помістити в чайник.

Додати апельсиновий сік, цукровий сироп і паличку кориці. Залити все окропом, дати настоятися протягом 15 хвилин.

Чай "Гарячий цитрус"

Інгредієнти:

чай каркаде - 6 г

по 1 часточці грейпфрута, апельсина, лимона

мед - 40 г

окроп - 400 мл

Приготування:

Чай каркаде, фрукти і мед залити окропом в каструлі. Довести до кипіння.

Перелити в чайник. Настояти 2 хвилини.

Чай обліпиховий "Транссибірський експрес"

Транссибірський експрес - легендарний поїзд, що зв'язує Європу і Азію по залізниці. На честь нього і названий чай, який об'єднує аромати азіатського імбиру і поширеною в Росії обліпихи. Крім безцінних лікувальних властивостей, імбир ефективно бореться з перевтомою і напругою, а обліпиха - це незамінний природний полівітамін.

Інгредієнти:

заморожена обліпиха - 100 г

апельсиновий сік - 1 склянка

сік імбиру - 40 мл

лимонний сік - 40 мл

мед - 40 мл

Приготування:

Все змішати, розігріти до 60 ° С. Чай готовий!

Яблучно-ванільний чай

Інгредієнти:

яблука - 100 г

груші - 100 г

апельсин- 60 г

лимон- 50 г

1 паличка кориці

ванільний цукор - за смаком

окроп - 400 мл

Приготування:

Фрукти нарізати кубиками і покласти в чайник.

Додати ванільний сироп і паличку кориці, залити все окропом і дати настоятися 15 хвилин.

Безалкогольний глінтвейн

Автор: vk.com/vcookery
 

Інгредієнти:

вишневий сік - 300 мл

смородиновий сироп - 40 мл

мед - 40 мл

кориця, гвоздика - за смаком

по 4 часточки яблука, апельсина, лайма і лимона

Приготування:

У сотейник з фруктами налити вишневий сік і смородиновий сироп, додати спеції.

Нагріти. Перелити в глечик, за бажанням прикрасити яблуком і паличкою кориці.

Зараз ви читаєте новину «Зігріваючі чаї з фруктами: 5 незвичайних рецептів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі