вівторок, 10 лютого 2015 16:46

Запіканку "Кульбабка" готують у глиняному посуді
6

Фото: Анна Бова

В основі запіканки "Кульбабка" - пшоняна крупа. Рецепт зручний тим, що з іншими інгредієнтами, які входять - можна експериментувати, заміняти їх. Так можна зробити страву пісно чи дієтичною - підійде для діабетиків.

Інгредієнти:

- пшоно- 1 стакан

- цибуля - 1 шт

- картопля - 1 шт

- яйце - 1 шт

- соняшникова олія - 25 грамів

- сіль, спеції за смаком

Картоплю можна заміняти морквою, можна додавати і той, і інший овоч. Якщо страва не пісна - то можна додати 30 грамів вершкового масла та 100 грамів курячої грудки чи фаршу.

Приготування:

Пшоно промити, залити окропом та залишити під кришкою на 10 хвилин, аби не було гіркості. Окремо закип'ятити 3 стакана води, якою потім будемо заливати запіканку.

У пшоно додати дрібно нарізану цибулину. Картоплю натерти дрібно, як на деруни. Якщо додаєте моркву - її можна натерти на крупнішу тертку.

До суміші додати м'ясо, масло, олій, сіль та спеції. Все гарно вимішати із яйцем. Залити водою та викласти у посудину для випікання.

Запікати у духовці, розігрітій до 180 градусів - 40- 45 хвилин. Помішувати страву не потрібно.

Найкраще запікати "Кульбабку" у глиняних чи керамічних горщиках. Можна робити одну велику запіканку, або порційно - у маленьких горнятах. Не треба наливати суміш для запіканки по вінця. Тоді страва не буде збігати та пригоряти.

Зараз ви читаєте новину «Запіканку "Кульбабка" готують у глиняному посуді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі