вівторок, 24 вересня 2024 03:25

Варення з болгарського перцю. Клопотенко дав покроковий рецепт

Варення з болгарського перцю. Клопотенко дав покроковий рецепт
Варення з болгарського перцю за рецептом КлопотенкаФото: klopotenko

Варення з болгарського перцю за своєю консистенцією схоже на джем. Не надто солодке та дуже гарне.

Баночка такого варення з перцю завжди стане в нагоді на кухні. Ідеально смакує як намазка на тости чи крекери, як маринад або соус до м'яса, соус для бургерів та різноманітних сендвічів, каже кулінар Євген Клопотенко.

Поради перед приготуванням

Перці вибирайте свіжі, крупні та з неушкодженою шкіркою. Також я раджу обирати для варення перці саме червоного кольору. На смак це не вплине. Зате колір у такого вийде красивим і яскраво-червоним.

Для цього рецепту нам знадобиться блендер, бажано занурювальний. Тоді зможете подрібнити перці в однорідну масу прямо у каструлі.

Обов'язково стерилізуйте банки. Саме від процесу стерилізації залежатиме термін зберігання консервації. Кришки обирайте twist-off або звичайні металеві.

Як приготувати варення з перцю

Інгредієнти

1 кг солодкого перцю

500 г цукру

1 гострий перець

2 гвоздики

1 паличка кориці

1 лимон/лимонний сік

100 мл води

Як приготувати

Візьміть 1 кг солодкого перцю, добре помийте та висушіть рушником. Очистіть кожен перець від насіння, поріжте дрібними шматочками та засипте у велику каструлю.

Додайте до каструлі 500 г цукру, 100 мл води, 2 гвоздики, 1 паличку кориці, сік одного лимона та 1 гострий перець. Перемішайте та поставте все варитися на маленькому вогні на 30 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як з домашніх квіток приготувати варення, яке зменшує зубний біль

Через 30 хв зніміть каструлю з вогню, вийміть спеції (корицю та гвоздику) і перебийте овочеву масу занурювальним блендером прямо в каструлі. Після цього проваріть перці ще 15 хв на маленькому вогні.

Простерилізуйте банки та кришки. Розлийте ще гаряче варення по банкам та закрутіть кришки.

Варенням з фруктів нікого не здивуємо. Навіть - з кульбаби чи кабачків. А справді унікальним смаком здивує варення з картоплі. Gazeta.ua пропонує цікавий і водночас простий рецепт варення з картоплі та ромом.

Зараз ви читаєте новину «Варення з болгарського перцю. Клопотенко дав покроковий рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі