пʼятниця, 22 березня 2013 16:07

В овочевий суп додають плавлений сирок

Киянка Марія Шевчук взимку готує овочевий суп. Для цього бере половину свіжого болгарського перцю, 100 гр свіжого зеленого горошку, один помідор, цвітну капусту, п'ять картоплин, півморкви, одну цибулину і 200 грам нежирної свинини або курячих крилець. Заправляє суп двома шматками плавленого сиру та кидає кріп. До супу ще можна додати 5-6 шампіньйонів, цибулю-порей та шматочок сельдерею.

"Найкраще в овочевому супі те, що можна кидати все, що є в холодильнику з овочів. Єдине, я не пробувала додати буряк. Він певно, зіпсує весь колір", - каже Марія.

Коли м'ясний бульйон закипить, жінка кидає картоплю, цибулю, моркву і цвітну капусту. Варить з 15 хвилини. Потім додає порізаний перець і горошок. Помідор кидає вже на наприкінці, разом із сіллю.

"Важлива деталь: плавлений сирок краще кидати в суп за 15 хвилин до закінчення. Інакше він не розплавиться і буде плавати в супі шматками", - радить жінка.

Марія не засмачує суп смальцем, чи соняшниковою олією.

"Жирності вистачає в плавленому сирку. Раджу брати марки "Президент" з вершковим смаком. Можна додати ще сметани", - зауважує Марія.

 

Зараз ви читаєте новину «В овочевий суп додають плавлений сирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі