Домашню випічку люблять усі без винятку. А корисну домашню випічку тим більше. Пропонуємо вам приготувати кекси з тертою морквою. Вони мають яскравий і насичений смак, особливо якщо покриті солодкою глазур'ю з вершкового сиру.
Готуючи морквяні кекси, сік з моркви віджимати не потрібно, навіть якщо коренеплід молодий і соковитий. Необхідно ретельніше перемішати тісто і збільшити час випікання. Щоб збагатити смак моркви, в тісто можна додати ванілін, апельсинову цедру, мелену корицю, товчені горіхи, цукати або фруктову есенцію.
Інгредієнти:
Для мафінів:
- 175 г світло-коричневого цукру
- 100 г самовисхідного цільнозернового борошна
- 100 г самовисхідного пшеничного борошна
- 1 чайна ложка соди
- 2 чайні ложки міксу спецій для пирога
- цедра 1 апельсина
- 2 яйця
- 150 мл соняшникової олії
- 200 г тертої моркви
Для глазурі:
- 100 г вершкового масла, розм'якшеного
- 300 г вершкового сиру
- 100 р цукрової пудри
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
Розігріти духовку до 180 ° C. Застелити формочки для кексів паперовими вкладишами або змастити маслом.
У великій мисці змішати цукор, борошно, соду, спеції і апельсинову цедру.
Збити яйця з маслом, потім додати сухі інгредієнти і терту моркву.
Розділити тісто між формочками і випікати протягом 20-22 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Кекси остудити на решітці.
Для глазурі збити масло в пишний світлий крем. Потім додати вершковий сир, цукрову пудру і ваніль; ще раз збити. Покрити кекси глазур'ю і поставити в холодильник мінімум на півгодини.
Коментарі