четвер, 28 серпня 2014 18:50

В кекс додають м'якоть манго

Манго можна використовувати не тільки для десертів і салатів, з цього фрукта готують ще й смачну випічку. Пропонуємо вам спробувати приготувати кекс з манго і ваніллю.

 

Інгредієнти:

- маленьке стигле манго - 1 шт.

- борошно - 225 г

- сіль - щіпка

- розпушувач - 2 ч.л.

- білий або світло-коричневий цукор - 150 г

- яйце - 1 шт.

- молоко - 175 мл

- ванільний екстракт - 1 ч.л.

- розтоплене вершкове масло - 100 г

- ванільний цукор - для посипання

- вівсяні пластівці - 50 г

Приготування:

Манго розрізати на дві частини, видалити кісточку і почистити. Нарізати м'якоть кубиками зі стороною 5 мм.

Просіяти борошно разом з розпушувачем, додати дрібку солі, цукор і пластівці. В окремій мисці збити яйце, масло, молоко і ваніль. З'єднати обидві суміші, перемішати. Додати половину м'якоті манго, ще раз перемішати.

Перекласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму для кексу (силіконову можна просто змочити водою). Зверху розкласти шматочки манго.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько години, готовність перевірити зубочисткою. Злегка остудити, вийняти з форми і посипати ванільним цукром.

Зараз ви читаєте новину «В кекс додають м'якоть манго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі