пʼятниця, 11 листопада 2016 12:36

У фахітос курячу грудку та овочі ріжуть смужками

У фахітос курячу грудку та овочі ріжуть смужками
Фото: kulinariya.goodhouse.com.ua

Фахітос - страва мексиканської кухні, в якій начинку загортають у тортилью (м'який пшеничний коржик). Тут головне, щоб усі інгредієнти були порізані смужками. Це основний принцип фахітос. Назва страви в перекладі з іспанської означає - "смужка".

Фахитос їдять руками. Є кілька тонкощів його подачі. Начинку має бути гарячою, тому деякі кухарі на сковорідку поливають текілу і на кілька секунд підпалюють. Обов'язково разом з начинкою подають окремо: гострий соус, густу сметану, тортилью або лаваш. Кожен сам загортає начинку, додаючи соус.

Інгредієнти:

куряче філе 2 шт.

болгарський перець 1 шт.

гострий перець 1 струч.

часник 2-3 зубч.

лимони 0,5 шт.

оцет 1 ст. л.

соєвий соус 2 ст. л.

олія 4 ст. л.

спеції за смаком

Приготування

Куряче філе помийте. Висушіть насухо паперовим рушником і наріжте тонкою соломкою.

Сковороду з олією нагрійте і на сильному вогні обсмажте м'ясо, помішуючи його, близько 5 хвилин.

Перці наріжте тонкою соломкою і покладіть в сковороду. Лимон помийте і вичавіть з нього сік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філе індички смажать з шавлією та печерицями

З'єднайте олію, оцет, соєвий соус, сіль, мелений перець та дрібно нарізаний часник. Перемішайте приправи для соусу.

Просмажте м'ясо з перцями до золотистої скоринки і заправте продукти приготовленим соусом.

Перемішайте продукти, просмажте ще 1-2 хвилини і відразу подавайте страву до столу.

Зараз ви читаєте новину «У фахітос курячу грудку та овочі ріжуть смужками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі