четвер, 24 листопада 2016 12:11

У пряний чай латте додають фініки

Лате може бути не тільки кава, а й чай. Це традиційний італійський напій з молоком і прянощами. Його можна пити замість кави. Бадьорить так само, але не шкодить серцю. Він виходить солодкуватим та з пряним ароматом. Найчастіше його готують в холодну пору року, щоб зігрітися. Рецепти різні, кожен готує його по-своєму, але основа - це чорний або зелений чай, молоко, спеції, ваніль

Смак напою за цим рецептом злегка терпкий і цитрусовий. Таким його робить кардамон. А щіпка морської солі підсилює смак кожної спеції.

Автор: playcast.ru
 

Інгредієнти:

Молоко - 1/2 склянки

Чай міцний чорний - 1 стакан

Імбир подрібнений - 1/2 ч. л

Кориця - 1/2 ч. л

Кардамон - 1/4 ч. л

Ванільний екстракт - 1/2 ч. л

Фініки без кісточок - 2 шт.

Морська сіль - 1 щіпка

Кленовий сироп або мед - 1 ст. л

Приготування:

Фініки замочіть в гарячій воді і дайте їм постояти до набрякання, щоб вони повністю подрібнилися в блендері, не залишивши шматочків в готовому напої.

Всі інгредієнти подрібніть в чаші блендера до однорідної консистенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінтвейн варять із сушеними грушами та корицею

Перелийте напій в невеликий сотейник і підігрійте до бажаної температури.

Зараз ви читаєте новину «У пряний чай латте додають фініки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі