четвер, 20 жовтня 2022 18:21

У мультиварці, мікрохвильовці, каструлі: поради, як швидко зварити горох без замочування

Найпопулярнішою бобовою культурою є горох. З ним є багато різноманітних страв. Але цей продукт, аби добре розварився, треба надовго замочувати.

Однак можна знайти ефективні способи, як швидко зварити горох без замочування. Про найдієвіші з них дізнавайтеся у матеріалі.

Для того, щоб зварити горох для супу без замочування, насамперед треба купувати саме колотий горох. Потім горошинки промиваються під проточною водою двічі або тричі: вода повинна стати повністю прозорою.

Автор: pixabay.com
  Найпопулярнішою бобовою культурою є горох
Найпопулярнішою бобовою культурою є горох

Після цього бобові треба відправити в каструлю з холодною водою, яку трохи підсолюють. Після кипіння треба варити горох близько 10 хв., а потім додати склянку крижаної води. Через близько 15 хв. горох стане майже повністю м'яким. Якщо ж хочете отримати розсипчастий горох, процедуру з крижаною водою треба повторити ще раз.

Є ще другий спосіб. У воду, в якій будете варити горох, треба додати невелику кількість соняшникової олії без запаху чи шматочок вершкового масла. Вони утворять на поверхні рідини тонку плівку, яка і пришвидшить процес приготування. Після кипіння зачекайте 15 хв. А тоді додайте 1/2 чайні ложки харчової соди (на 2 л води). Горох розвариться вже через 10-15 хв. Після цього в каструлю можна додати трохи цукрового піску. Але не забудьте промити зварений горох під проточною водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий, гострий, запашний – військовий із передової поділився найкращим рецептом "бандерівського" бограча

Як швидко зварити горох в каструлі

Спочатку колотий горох кілька разів ретельно промийте, поки вода не стане прозорою. Потім залийте його окропом, накрийте кришкою та залиште на 1 год. Після цього вода зливається, а горох вариться. Через 30 хв. він буде готовим і його можна буде розтовкти в пюре.

Сіль варто додавати до страви в останню чергу. Якщо посолити воду до того, як горох розвариться, приготування може сильно затягнутися.

Як швидко зварити горох в мікрохвильовій печі

Колотий горох ретельно промийте у воді, поки вона не стане прозорою. Після цього горошини покрийте рідиною і залиште на 1-2 год. Потім воду злийте, ще раз промийте горох і перекладіть його у ємність, яка підходить для мікрохвильової печі, приміром, керамічну посудину. До гороху треба додати води (пропорції 1:2), підсолити, накрити кришкою і поставити у мікрохвильовку. Вибрати режим "Каша" і варити 30 хв.

Коли горох буде готовий, витягуйте, додавайте спеції, вершкове масло. Усе ретельно розмішайте і поставте у мікрохвильову піч ще на 10 хв.

Автор: pixabay.com
  Для того, щоб зварити горох для супу без замочування, насамперед треба купувати саме колотий горох
Для того, щоб зварити горох для супу без замочування, насамперед треба купувати саме колотий горох

Як зварити горох в мультиварці без замочування

Для цього рецепту вам знадобляться цибулина, морквина і ваші улюблені спеції. Колоті горошини промийте під водою, поки рідина не стане прозорою. Потім моркву потрібно очистити, нарізати на кубики невеликого розміру. Подрібнити цибулину і перекласти з морквою до чаші мультиварки. Додати три склянки промитого гороху, п'ять склянок води, злегка підсолити, все перемішати і вибрати режим "Тушкування" на 2 год.

Як швидко зварити горох на рибалку

Рибалки знають, що горох можна використовувати як підгодівлю або додаткову насадку. Для цієї справи зазвичай горошини замочують на цілу добу. Але якщо немає часу, то горох треба добре промити, висипати в термос (заповнити на 1/3). Додати невелику кількість харчової соди і залити крутим окропом. Варто зверху залишити трохи місця, бо горох буде збільшуватися в масі. Потім термос закрутити та залишити на 6 год. Краще зробити цю процедуру з вечора, тоді рано вранці вже можна йти ловити рибу.

Автор: pixabay.com
  Можна знайти ефективні способи, як швидко зварити горох без замочування
Можна знайти ефективні способи, як швидко зварити горох без замочування

Британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Велч розповів, як зробити черствий хліб знову свіжим та м'яким.

Його ресторан у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує за можливості не позбавлятися харчових відходів, а повертати їх до життя.

Зараз ви читаєте новину «У мультиварці, мікрохвильовці, каструлі: поради, як швидко зварити горох без замочування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі