пʼятниця, 02 березня 2012 12:44

У фруктовий суп додають кульки з манної каші

 

Уманка Дарина Леоненко готує фруктові супи. Подає переважно на десерти або на сніданок.

"Донька раніше терпіти не могла манну кашу. Коли ходила у школу, я її примушувала їсти манку на сніданок. А тепер замість каші часто готую фруктовий десертний суп, додаю у нього манні кульки. Манку у невеликих кількостях донька знову полюбила, особливо з фруктами. Взимку у десертні супи можна додавати будь-які заморожені, а влітку свіжі фрукти. Готується суп дуже швидко, і користі у ньому багато.

Бере 800 гр молока, 200 гр  заморожених ягід чорниці, полуниці або вишні, 50 грамів волоських горіхів, 3 чайні ложки цукру. Для кульок - 3 столові ложки манної крупи, 2 столові ложки цукру, ванілін на кінчику ножа, 3 чайні ложки подрібнених горіхів.

"Спочатку готую кульки з манної крупи. Молоко кип'ячу, додаю цукор і ваніль. У суміш поступово всипаю манну крупу і варю густу кашу. Коли звариться, на 20 хвилин ставлю в холодильник, щоб ще більше загусла.

Дістає з холодильника загустілу кашу, кавовою ложкою формує з неї кульки. Окремо у чашку вливає молоко, додає розморожені ягоди і цукор, збиває блендером.

У невеликі тарілки викладає манні кульки, заливає фруктово-молочною сумішшю. Прикрашає суп листочками м'яти, посипає подрібненими горіхами.

Для дорослих можна приготувати десертний суп з лікером та вишнею

На 4 порції йде 600 гр замороженої вишні без кісточок, 50 гр вершкового масла, 1 столову ложку борошна, 200 мл вишневого лікеру, 200 мл напівсолодкого вина, 3 столових ложки цукру, 4 шматки білого хліба.

У каструлі розтопіть половину масла,  обсмажте борошно, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин. Далі влийте 500 мл теплої води, додайте вино і лікер, добре перемішуючи. Коли суміш стане однорідною, додайте вишню і цукор. Проваріть на слабкому вогні 7 хвилин, поки вишня не стане м'якою.

Шматки хліба підсмажте на сковорідці 2 хвилини, намажте маслом, що залишилося. Зварений суп розлийте по мисках і поки гарячий, подайте на стіл з грінками.

Зараз ви читаєте новину «У фруктовий суп додають кульки з манної каші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі