субота, 25 лютого 2012 08:00

Малиновий соус найкраще підходить до дичини

Богдану Литовчуку з Івано-Франківська подобається готувати фруктові десерти. Також він полюбляє  м'ясо. Якось вирішив проекспериментувати. Приготував декілька фруктових соусів і подав друзям на свята із м'ясом. Успіх був шаленим. Тепер готує їх щотижня для дружини. А товариш-ресторатор із Яремчі запровадив його соуси у меню свого закладу.

"Фруктові соуси не новинка. Вони поширені у Європі. Варто лише трішки пофантазувати й не боятися, що продукти будуть несумісними. Такі соуси мають незвичне забарвлення й додають м'ясу специфічного смаку", - каже Богдан.

На замовлення дружини найчастіше готує малиновий соус.

Бере 100 г мороженої малини й варить у 100 грамах червоного сухого вина. Додає столову ложку цукру й доводить до кипіння. Випаровує до половини.

Щоб у соусі не було зерняток, малину протирає через дрібне сито. Подає гарячим до телятини. Але каже, найпікантніше подавати до перепілок і дичини. Соус на смак кисло-солодкий і має темно-гранатовий колір.

Можна додати кубик масла. Але тоді соус втратить блиск і маитиме матовий відтінок.

Робить також кислий апельсиновий соус.

100 грамів апельсинового соку, найкраще, коли це фреш, перемішує з нарізаною дрібною соломкою апельсиновою цедрою / 10-15 грам/ на невеликому вогні випаровує до половини.

Додає 30г вершків, бажано 30 процентної жирності. В кінці можна додади дрібно нарізану свіжу м'яту. Соусницю прикрашає скибкою апельсина чи листочком м'яти.

Подає до білої риби або фуа гра.

Пікантний соус підходить до будь-якого м'яса.

Треба лише кубиками порізати ківі й консервований ананас. Все це перемішати з французькою гірчицею.

Зараз ви читаєте новину «Малиновий соус найкраще підходить до дичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі