середа, 23 вересня 2020 16:30

Топ-3 продукти, які можна їсти перед сном

Топ-3 продукти, які можна їсти перед сном
Дієтологи радять вечеряти за три години до сну. Фото: Andrea Piacquadio from Pexels

Про те, що їсти після шостої заборонено - міф. Дієтологи радять вечеряти за три години до сну. Головне не переїдати. Адже це основна причина ожиріння та порушень сну.

В жодному разі не слід споживати солодкі та жирні страви, як піца, котлети чи торт. Натомість слід запастися продуктами, які не зашкодять ані вашій фігурі, ані самопочуттю.

Індичка

Містить велику кількість легкозасвоюваного білка і практично не має жиру та холестерину. Багате на вітаміни A, C, B, K, E, H і мінерали Fe, P, Na, I, K. Калорійність залежить від способу приготування. У 100 грамах свіжого м'яса міститься 195 калорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які корисні продукти шкодять нашому здоров'ю

При регулярному вживанні індички з організму виводиться зайва рідина, нормалізується обмін жирів і білків. Окрім цього завдяки великій кількості мінералів, яке у ньому міститься, сприяє якісному сну та зміцненню імунітету.

Авокадо

Цей фрукт став суперфудом для більшості людей планети. Містить вітаміни А, С, В6, В12 та К, які зміцнюють нервову, когнітивну та імунну системи. Окрім цього авокадо багате на фолієву кислоту, яка є незамінною для вагітних, адже саме вона сприяє нормальному розвитку малюка.

Хумус

Головним інгредієнтом страви є нут, він, багатий на рослинний білок і клітковину. Такий перекус допоможе знизити рівень цукру в крові, стабілізувати роботу серцево-судинної системи та нормалізує обмін речовин.

Учені зі США склали список найкорисніших видів алкоголю. У топ увійшли: червоне вино, темне пиво, сангрія та коктейль "Кривава Мері".

Зараз ви читаєте новину «Топ-3 продукти, які можна їсти перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі