понеділок, 21 вересня 2020 13:47

Які корисні продукти шкодять нашому здоров'ю

Які корисні продукти шкодять нашому здоров'ю
Кава може викликати залежність. Фото: Chevanon Photography from Pexels

Регулярно фахівці змінюють думку з приводу корисного харчування. Одні радять снідати вівсянкою, інші наполягають на яєчні, треті взагалі говорять про м'ясні страви.

На цей раз дієтологи склали список "корисної", але насправді шкідливої їжі, споживання якої краще зменшити, або виключити зі свого раціону назавжди.

Кава

Кава сприяє прискореному виділенню кальцію з кісток. Окрім цього кофеїн, як і ліки та стероїдні гормони, проходить знешкодження в печінці. Тож, якщо ви хочете уникнути остеопорозу, не зловживайте кавою. Медики рекомендують випивати у день не більше двох чашок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фруктовий напій, яким можна замінити каву

Соєве молоко

Попри те, що соєве молоко не містить лактози та уповільнює процеси старіння, воно ще й провокує проблеми зі шлунково-кишковим трактом. При надмірному вживанні викликає біль в животі, діарею або нудоту.

Мюслі

Мюслі приносять користь лише в тому випадку, якщо їх склад буде натуральним і збалансованим. У цьому продукті міститься цукор, а отже, і безліч калорій. Крім того, в його склад часто додають барвники, ароматизатори та консерванти, які негативно впливають на фігуру та здоров'я в цілому.

Американська асоціація кардіологів визначила, що ж потрібно їсти, аби не мати проблем з серцево-судинною системою. Найкращий продукт для підтримки здоров'я серця – риба.

Зараз ви читаєте новину «Які корисні продукти шкодять нашому здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі