вівторок, 27 вересня 2016 15:20

Свинячу рульку поливають медово-гірчичною карамеллю
7

Фото: hungryhus.com

Рульку може приготувати навіть кулінар-початківець. Цей рецепт стане в пригоді, коли рулька настільки велика, що не поміщається в 5-літрову каструлю. Щоб вона була ніжною, спершу її потрібно відварити на малому вогні. Потім помастити глазур'ю і запекти. Краще брати задню рульку, вона більш м'ясиста.

У цьому рецепті можна пропустити етап вимочування рульки. За часів відсутності холодильників рульки засолювали, після чого на шкірі проступала соляна крихта, немов іній. Тому її довго вимочували. А свіжій рульці такі процедури ні до чого.

Інгредієнти:

Рулька 1 шт.

Гірчичний порошок або гірчиця 2 ч.л.

Лук 1 шт.

Часник 5 зубчиків

Лавровий лист 2 шт.

Запашний перець 10 шт.

Ялівцеві ягоди 1 ч.л.

Цукор 1 ч.л.

Сіль 2 ст.л.

Соєвий соус 100 мл

Для карамельної глазурі:

Мед 1 ст.л.

Гірчиця 1 ч.л.

Часник 4 зубчики

Приготування

Рульку добре вимити і щетину обпалити.

Залити її водою і додати цукор, гірчичний порошок, цибулину, часнику, лаврові листки, запашні перчини, ялівцеві ягоди і соєвий соус.

Довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою. На цьому вогні варити кілограмову рульку близько 2,5 годин, а велику - 4 години. Щогодини перевертати, щоб вона проварилася цілком.

Критерій готовності - м'ясо, відділяється від кістки.

Посолити за пів години до готовності. Для варіння потрібно брати приблизно 1/2 ст.л. солі на 1 л води. Не бійтеся пересолити, з рулькой це не так-то просто

Читайте також: Курячі грудки зі спаржею поливають гірчичним соусом

Підготувати глазур: змішати мед, подрібнені зубчики часнику і гірчицю.

Помастити нею рульку і покласти на застелене пергаментом деко.

Запікати при 180 градусах 20 хвилин. Потім 10 хвилин при 220 градусах на грилі для утворення скоринки.

Під час запікання періодично варто поливати рульку бульйоном, в якому вона варилася.

Зараз ви читаєте новину «Свинячу рульку поливають медово-гірчичною карамеллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі