субота, 10 лютого 2024 14:14

Стане улюбленою закускою сезону: як запекти гарбуз з сиром та спеціями

Стане улюбленою закускою сезону: як запекти гарбуз з сиром та спеціями
Рецепт гарбуза з сиром та спеціями Фото: pinterest

Гарбуз можна їсти сирим і додавати до салатів. Також він ідеально поєднується з солоними сирами і зеленню. З ним можна пекти пироги і тушкувати з м'ясом.

Неймовірно смачним вийде запекти гарбуз з сиром та спеціями, пише tsn.

Інгредієнти

Гарбуз невеличкий - 1 шт

Оливкова олія

Суміш перців

Сушені італійські трави

Сванська сіль

Улюблений сир - 300 гр.

Як приготувати

Помийте гарбуз, очистіть від шкірки і поріжте великими шматками, приблизно 2х3 сантиметри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як замаринувати гарбуз на зиму в яблучному соку: покроковий рецепт зимової закуски

Викладіть гарбуз на деко, збризніть оливковою олією, додайте спеції і добре все перемішайте, щоб кожен шматочок гарбуза покрився спеціями.

Тепер відправте гарбуз до розігрітої до 200°C духовки на 30 хвилин.

Коли овоч буде готовий - щедро посипте його на деку натертим сиром і відправте в духовку ще на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився і трохи запікся.

Запечений гарбуз зі спеціями - це смачно, корисно і низькокалорійно. А ще його легко приготувати та трансформувати під свої вподобання.

Гарбуз, запечений у духовці, простий і універсальний рецепт. Підійде і для окремої закуски, і для гарніру до м'яса. Радимо подавати скибки гарбуза зі спеціями з грецьким йогуртом чи сметанно-часниковим соусом.

Зараз ви читаєте новину «Стане улюбленою закускою сезону: як запекти гарбуз з сиром та спеціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі