Як відомо, спільна їжа зближує людей. Що вже й говорити про дружні посиденьки з чашкою ніжного лате та шматком шоколадного торту. Аромат і смак справжнього шоколаду надають солодощам особливої вишуканості.
Без борошна можна приготувати не тільки десерти, а й шоколадний торт. Смаком він нагадує ніжний трюфель. Коли береш в рот шматок, той за кілька секунд перетворюється на шоколадну цукерку, яку хочеться ще і ще.
Інгредієнти:
Олія - 80 мл (1/4 склянки)
М'яке вершкове масло - 250 г
Гіркий шоколад - 350 г
Яйця (розділити на білки і жовтки) - 4 шт.
Цукор - 3 ст.л.
Бренді - 30 мл (2 ст.л)
Сілан - 110 г (1/3 склянки + 1 ч.л)
Вершки 38% - 1 коробочка 9250 мл
Цукрова пудра - 2 ст.л.
Какао - 1 ст. л.
Приготування:
Нагріти духовку до 160 градусів.
У мікрохвильовій печі розтопити шоколад, вершкове масло.
Розмішати і додати олію.
У мисці з'єднати жовтки, бренді і силан до однорідної маси,
Додати шоколадну масу і розмішати.
У чашці міксера збити білки з цукром до гладкої маси.
Акуратно частинами ввести білкову масу в шоколадну і змішати лопаткою.
Отриману масу вилити у форму, розрівняти і поставити в духовку на 30 хвилин.
Корж після духовки опуститься, це нормально. Провести ножем всередині бортів.
Протягом години має охолонути, а потім поставити в холодильник.
Для крему збити вершки з цукровою пудрою до стану крему.
Викласти крем зверху на торт і присипати какао.
Коментарі