Журавлинний чай
Інгредієнти:
апельсин - 1 шт
лимон - 1 шт.
апельсиновий сік - 40 мл
цукровий сироп (50 г цукру і 50 мл води прогріти до розчинення цукру)
журавлина - 50 г (можна використовувати заморожену)
кориця - 1 паличка
окроп - 400 мл
Приготування:
Апельсин нарізати невеликими шматочками і разом з журавлиною помістити в чайник.
Додати апельсиновий сік, цукровий сироп і паличку кориці. Залити все окропом, дати настоятися протягом 15 хвилин.
Чай "Гарячий цитрус"
Інгредієнти:
чай каркаде - 6 г
по 1 часточці грейпфрута, апельсина, лимона
мед - 40 г
окроп - 400 мл
Приготування:
Чай каркаде, фрукти і мед залити окропом в каструлі. Довести до кипіння.
Перелити в чайник. Настояти 2 хвилини.
Чай обліпиховий "Транссибірський експрес"
Транссибірський експрес - легендарний поїзд, що зв'язує Європу і Азію по залізниці. На честь нього і названий чай, який об'єднує аромати азіатського імбиру і поширеною в Росії обліпихи. Крім безцінних лікувальних властивостей, імбир ефективно бореться з перевтомою і напругою, а обліпиха - це незамінний природний полівітамін.
Інгредієнти:
заморожена обліпиха - 100 г
апельсиновий сік - 1 склянка
сік імбиру - 40 мл
лимонний сік - 40 мл
мед - 40 мл
Приготування:
Все змішати, розігріти до 60 ° С. Чай готовий!
Яблучно-ванільний чай
Інгредієнти:
яблука - 100 г
груші - 100 г
апельсин- 60 г
лимон- 50 г
1 паличка кориці
ванільний цукор - за смаком
окроп - 400 мл
Приготування:
Фрукти нарізати кубиками і покласти в чайник.
Додати ванільний сироп і паличку кориці, залити все окропом і дати настоятися 15 хвилин.
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
вишневий сік - 300 мл
смородиновий сироп - 40 мл
мед - 40 мл
кориця, гвоздика - за смаком
по 4 часточки яблука, апельсина, лайма і лимона
Приготування:
У сотейник з фруктами налити вишневий сік і смородиновий сироп, додати спеції.
Нагріти. Перелити в глечик, за бажанням прикрасити яблуком і паличкою кориці.
Коментарі