четвер, 29 червня 2023 14:22

Щоб не стали кашею: як правильно тушкувати овочі

Щоб не стали кашею: як правильно тушкувати овочі
Тушкувати овочі треба по черзі Фото: presa

Коли ми тушкуємо овочі, іноді рагу стає схожим на кашу і страва виглядає не такою апетитною, як хотілось би. Щоб овочеве рагу мало фантастичний вигляд, можна скористатись простим трюком.

Після того, як всі овочі помили, почистили та нарізали, починаємо тушкувати овочі по черзі

Найдовше готується картопля, білокачанна капуста, морква, квасоля та баклажани. їх треба готувати першими. На їх приготування відводиться 25-30 хв., пише glavred.

Трішки менше готується цвітна капуста, буряк, цибуля, кабачки та цукіні. На їхнє приготування у вас піде максимум 15 хв. Тому їх потрібно додавати до решти овочей приблизно через 10 хв. після початку приготування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий борщ готують з вишнями: в чому секрет унікальної страви

На третьому місці по часу приготування йде солодкий перець та зелений горошок. Ці смачні та корисні овочі готуються на 5 хв. менше, ніж попередні. Вам знадобиться всього 10 хв.

І насамкінець, за 5 хв. до закінчення приготування, додаємо до нашої страви нарізані томати.

Печериці – це популярні гриби, які роблять смак страв ще більш смачним. З них також можна приготувати окрему страву чи швидку закуску.

Старі печериці, які потемніли, потрібно обов'язково почистити. Все тому, що на них зібралось багато бруду та пилу. Якщо ви купили молоді гриби, шкірку з них знімати не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Щоб не стали кашею: як правильно тушкувати овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі