четвер, 07 березня 2013 12:01

Солодкий рулет готують із картоплі та шоколаду
6

Ольга Кузина з містечка Винники, що поблизу Львова, приготувала для своїх гостей дуже смачний, проте неординарний десерт. Чудовий смак та неперевершений мармуровий вигляд здивував усіх. Незвичність полягала ще й у тому, що основний інгредієнт для десерту – це картопля.

Рецепт господині підказала родичка з Полтавщини, проте жінка його дещо підкорегувала і переназвала. Каже, що тепер десерт має назву "Усе буде в шоколаді".

За словами Ольги, для приготування тіста потрібно взяти п'ять невеликих варених в мундирі картоплин, одне яйце, чайну ложку солі, стільки ж цукру, півсклянки олії, склянку кислого молока, 20 г дріжджів і 3-4 склянки борошна.

"Щоб приготувати тісто беру картоплю, чищу її від шкірки, натираю на тертці і додаю її до молока та олії. Трішки посолю, додаю і розтираю з цукром дріжджі. Додаю борошно і замішую тісто", – розповідає вона.

Каже, що бажано, аби тісто з годину постояло в теплі. За цей час можна приготувати начинку. Для цього взяти 200 г молока, додати 4 столових ложки цукру, 1 столову ложку муки і 2 столові ложки какао. Усе треба заварити до загустіння. Далі у гарячий шоколадний кисіль додати 50 г шоколаду і стільки ж масла. Залишити, щоб охололо.

За розповіддю жінки, після того, як тісто постояло у теплі, його треба ще раз вимісити, а далі розкачати у прямокутник. Зверху змастити шоколадною масою, скласти у конверт і добре защепити краї. Знову розкачати у прямокутник і нарізати на смужки шириною 2 см, а довжиною як деко.

Підготовлені смужки потрібно згорнути у спіралі, перекрутивши їх кілька разів. Викладати смужки на змащене і простелене пергаментом деко щільно одна до одної. Випікати їх потрібно при температурі 190 градусів приблизно 20 хвилин. Вони мають стати золотистого кольору.

"І це ще не все. Коли я тісто виймаю з духовки, то відразу ж накриваю кухонним рушничком, щоб смужки стали м'якшими і їх легше можна було б скрутити у рулет. Коли бритванка охолола, перевертаю все на дощечку та знімаю пергамент. Зверху намащую повидлом, переважно, полуничним, і щільно згортаю у рулет. Кладу у целофановий кульок, інколи зверху ставлю дощечку, наче прес", – продовжила жінка.

У такому вигляді рулет повинен постояти, щонайменше, ніч. До приходу гостей і навіть швидше його можна різати на невеличкі шматки.

 

Зараз ви читаєте новину «Солодкий рулет готують із картоплі та шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі