середа, 21 травня 2014 19:24

Салат "Шарлотка" на добу ставлять у холодильник

Салат "Шарлотка"  на добу ставлять у холодильник

Оксана Підгорна на кожне свято готує салат "Шарлотка". Салат подобається тим, що традиційні для рецепту овочі можна замінити сезонними.
"Консервовані чи квашені огірки заміняю свіжими, додаю помідорки, можна для прикраси використовувати чері. Сім'я любить зелень, то в сезон стараюся додавати якомога більше, але тут за смаком - хто любить кріп, петрушку чи кінзу. Можна додавати й базилік", -каже.


Інгредієнти:
Для млинців
- 4 яйця
- 1 столова ложка муки
- 1/2 чайної ложки солі
- на кінчику ножа сода або розпушувач

Для начинки:
- 3 варених картоплини
- 150 грамів буженини або відвареної курки
- 100 грамів обсмажених шампіньйонів
- 1 цибулина
- 5-6 стебел зеленої цибулі
- 0,5 банки консервованого горошку
- 5 столових ложок майонезу
- сіль, перець за смаком
- зелень

Приготування:
Яйця збиваю із содою та сіллю, потроху додаю муку. Смажу млинці на широкій сковорідці - виходить 2-3.

Гарячі млинці змащую майонезом. Посипаю зеленню, яка до смаку та загортаю в рулетики. Даю їм повністю охолонути - тоді краще нарізаються.
Доти готую начинку. Тут експерементую. Часто заміняю одні продукти іншими, які є в холодильнику. Якщо ж брати традиційну начинку - то на велику тертку натираю відварену картоплю, перемішую її із мілко подрібненою ріпчастою та зеленою цибулею, смаженими грибами, додаю майонез, сіль, перець за смаком. Шинку чи курку дрібно нарізаю, змішую із горошком. Коли не має консервованого - беру заморожений, проварюю його до готовності. Додаю трохи натертого консервованого чи свіжого огірка. Також перемішую з майонезом. Коли все готово, майструю квітку.

Круглий салатник застеляю харчовою плівкою, так щоб звисала по краях. На дно щільно викладаю нарізані рулетики, товщиною 1-2 сантиметри. Зверху викладаю начинку. Спочатку картоплю. Все щільненько трамбую силіконовою лопаткою. Потім так само щільно викладаю м'ясну начинку. І знову шар картоплі. Прикриваю салат краями плівки.

Краще перед подачею на стіл тримати салат у холодильнику щонайменше добу, тоді він не буде розсипатися. Якщо стільки часу немає, то хоча би 3-4 години. Салатник перевертаю на пласке блюдо, акуратно знімаю верхню посудину разом із харчовою плівкою, тоді зверху виходить квітка, зроблена із рулетиків. Прикрашаю страву свіжими помідорами, зеленню. Можна присипати тертим вареним яйцем.

Зараз ви читаєте новину «Салат "Шарлотка" на добу ставлять у холодильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі