четвер, 04 квітня 2013 15:52

Салат із селери та моркви заправляють білим хроном
6

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Черкаска Оксана Кривоніс, пригощає своїх гостей оригінальним салатом із селери та моркви, заправлений білим гострим хроном.

"Цей рецепт мені дали колеги на роботі, – розповідає господиня. – Правда, я його трішки змінила за своїм смаком. Тепер часто готую, адже його можна вживати й у період посту".

Оксана чистить коріння селери та моркву. Потім подрібнює овочі в комбайні.

"Можна ще додати топінамбур, тоді салат матиме солодший смак", – радить жінка.

Наступний інгредієнт – зелені яблука "Симиренка", які також необхідно обробити у комбайні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У піст бобові краще їсти перетертими, а овочі - приготовлені на пару

Усю суміш вона перекладає в салатницю і щедро поливає соком лимону.

"Якщо ви не хочете їсти чорні яблука в салаті – це потрібно зробити якнайшвидше", – посміхається господиня.

Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере 2 зубчики часнику, 1 чайну ложку натертого імбиру та 2-3 столові ложки білого гострого хрону. Все це заливає кукурудзяною олією.

"Взагалі-то по рецепту заправляти треба майонезом, або ж сметаною, – наголошує черкаска. – Але якщо ви дотримуєтеся посту, то з олією – найкращий варіант. Особисто мені дуже подобається".

Салат потрібно на деякий час поставити у холодильник, і вживати через 3-5 годин.

Зараз ви читаєте новину «Салат із селери та моркви заправляють білим хроном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі