вівторок, 23 червня 2020 13:15

Розкрили секрети приготування квасу з м'ятою

Влітку, як ніколи хочеться освіжитись. Коли на кожному кроці продають ароматний квас, спокуса скуштувати його ще більша. Та магазинні напої не настільки корисні, як домашні.

Домашній житній квас

Автор: blog.metro.ua
 

Інгредієнти:

житній хліб - 500 г

дріжджі - 40 г

цукор - 1 склянка

вода - 4 л

родзинки - 1 ст. л.

м'ята - 5 листочків

чорна смородина - 5 листочків

Приготування:

Хліб нарізати скибочками та підсушити в духовці. Сухарі залити окропом та настояти 4 дні. Процідити сусло. Додати цукор, дріжджі, листя м'яти та смородини. Накрити чистою тканиною. Коли процес бродіння закінчиться, десь через добу, процідити напій ще раз. Розлити рідину по пляшках та додати родзинки. Поставити в холодильник. Через три доби освіжаючий квас готовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко і смачно: топ-5 освіжаючих літніх коктейлів

Сангрія — іспанський коктейль із полуницею. Його подають у скляних глечиках, де плавають ягоди. Для підсилення смаку додають апельсиновий сік.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили секрети приготування квасу з м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі