понеділок, 15 червня 2020 05:26

У полуничний коктейль додають заморожений сік

— Вино набридло, тому перейшла на сангрію — іспанський коктейль із полуницею. Його подають у скляних глечиках, де плавають ягоди. Вони насичують напій смаком. Нагадує легке червоне шампанське, — розповідає 44-річна Оксана Нестеренко з міста Носівка Чернігівської області.

— Апельсин поливаю окропом і ріжу кільцями. Кладу в глечик і додаю пучок м'яти, пів кілограма порізаної полуниці. Вливаю літр сухого червоного вина. Ставлю у холодильник на пів години. Додаю 50 мілілітрів рому. Його можна замінити на джин, той додасть аромату ялівця. Головне — не збільшувати дози, щоб напій не гірчив. Для бульбашок наливаю пів літра газованої мінеральної води.

Сангрію перемішую і розливаю по склянках. У кожну кладу кілька заморожених ягід смородини чи вишні. Малина не підходить, бо розпадається. Для підсилення цитрусового присмаку, заморожую апельсиновий сік і кидаю по кубику в кожну порцію.

Зараз ви читаєте новину «У полуничний коктейль додають заморожений сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі