середа, 10 лютого 2016 10:08

Рибацький суп чаудер варять на вершках

Рибацький суп чаудер  варять на вершках

Чаудер — це рибацька юшка родом з Нової Англії. Спочатку в основі чаудера були шматки солонини, риба і сухі галети, які додавалися для густоти. Проте з часом сухі галети відпали через непотрібність, солонина теж, зате додалися вершки і картопля.

"Зараз є кілька варіантів чаудера — з риби, кукурудзи і молюсків, - каже Віталіна Крикун. - Рецепти привезла подруга, яка жила в Англії кілька років. Подобається смак та легкість такого супчику"

Інгредієнти:

Вершкове масло — 30 г

Оливкова олія — 1 ст. л.

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Часник — 2 зубчики

Чебрець — 2 ч. л.

Овочевий бульйон — 1 л

Жирні вершки — 500 мл

Борошно — 2 ст. л.

Картопля середнього розміру — 2 шт.

Морожена кукурудза — 400 г

Риба біла та червона — по 200 г

Сіль, мелений чорний перець, оливкова олія

Петрушка для прикраси

Приготування:

На дні каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати оливкову, потім порізану цибулю, подрібнений часник і чебрець. Пасерувати на помірному вогні, поки цибуля не стане прозорою. Присипати цибулю борошном і гарненько перемішати.

Влити бульйон, довести до кипіння, додати порізану кубиками картоплю і вершки.

Дочекатися, поки суп знову закипить, поварити хвилин сім — і додати кукурудзу.

Рибу порізати тонкими шматками і покласти у суп.

Посолити, поперчити і варити ще близько 10 хвилин до готовності.

Подавати, прикрасивши петрушкою.

Зараз ви читаєте новину «Рибацький суп чаудер варять на вершках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі