пʼятниця, 18 грудня 2020 02:29

Розкрили рецепт святкового печива з цитрусовими

Під час зимових свят хочеться побалувати себе та близьких чимось смачненьким. Апельсинове печиво - ідеальний варіант. Випічка виходить ніжна та соковита. Про це розповідає Олена Зуб, фудблогерка із Кременчука.

Автор: надано Оленою Зуб
  Ароматна випічка стане окрасою будь-якого святкового столу.
Ароматна випічка стане окрасою будь-якого святкового столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний німецький кекс присмачують коньяком

"Пам'ятається, що в дитинстві, в цей час на ринки та в магазини привозили грузинські мандарини. Кому щастило, той це чудо міг побачити на гілочках з листям. Вже потім настав період "цивілізації" і ми почали вибирати мандарини й апельсини з великої різноманітності", - говорить жінка.

Інгредієнти:

масло - 150 г

цукор - 100 г

яйце - 2 шт.

мука - 300 г

апельсиновий сік - 1 ст. л.

кокосова стружка - 100 г

апельсин - 2-3 шт.

Приготування:

Збити вінчиком вершкове масло та цукор до повного розчинення. Додати яйце, сік та цедру апельсина й змішати. Поєднати муку, кокосову стружку й всипати в яєчну суміш. Замісити тісто й поставити в холодильник на 20 хв. Апельсини нарізати тонкими скибками. На застелене пергаментом деко розкласти сформовані із тіста кульки. Притиснути виріб рукою та змастити яйцем. Присипати цукром, викласти шматочки апельсину та злегка втиснути їх у печиво. Додатково присипати цукром та розрізати навпіл. Випікати півгодини при температурі 180 градусів.

Новорічні кекси прикрасять будь-яке застілля. До того ж їх прикрашання додасть подвійного задоволення, якщо у родині є діти. Пухкі, ніжні, ароматні кекси можна спекти із родзинками, горіхами, повидлом та цукатами. Зверху випічку присипають цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили рецепт святкового печива з цитрусовими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі