вівторок, 13 червня 2023 18:50

Полуничне варення з шоколадом: як обрати правильно інгредієнти

Полуничне варення з шоколадом: як обрати правильно інгредієнти
Як правильно приготувати полуничне варення з шоколадом

Поки триває сезон полуниці, можна на зиму приготувати смачне і водночас незвичне варення.

Кулінар Євген Клопотенко готує його з шоколадом. Обирає чорний з високим вмістом какао.

"Вас воно приємно здивує, бо плитка чорного шоколаду може творити дива, надаючи варенню терпкості й відтіняючи смак ягід. Виходить неймовірно смачно", – розповів експерт.

Чим вищий відсоток какао в шоколаді, тим він корисніший для організму. Тому радимо орієнтуватися на цифри від 55% і вище, зазначив він.

Для приготування варення можна вибрати шоколад, що не містить цукру, бо за солодкість у страві відповідає полуниця та доданий цукор. Простота рецепта в тому, що шоколад можна не розтоплювати в пароварці чи мікрохвильовій печі.

"Достатньо подрібнити плитку шоколаду", – порадив він.

Продукти:

1 кг полуниці;

500 г цукру;

80 г чорного шоколаду.

Приготування:

Полуницю потрібно почистити від зелених хвостиків, добре промити й позбавити зайвої вологи паперовим рушником. Ягоди треба перекласти в каструлю, засипати цукром та дати постояти 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати максимально пухкий пиріг з полуницею: Клопотенко підказав, які ягоди кращі

Плитку чорного шоколаду треба подрібнити руками або ножем. Треба поставити каструлю з ягодами й цукром на середній вогонь та довести до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Після закипання суміш треба варити ще приблизно десять хвилин. Варто додати до варення шматочки чорного шоколаду й варити ще протягом п'яти хвилин.

А тепер можна розкласти варення у стерильні банки та закрити кришками.

В Україні за тиждень стрімко подешевшала полуниця. Оптові ціни впали до 30-65 грн за кг.

Ціни на полуницю в середньому подешевшали на 36%.

Виробники змушені спускати ціни у зв'язку зі стрімким збільшенням пропозиції з місцевих господарств.

Зараз ви читаєте новину «Полуничне варення з шоколадом: як обрати правильно інгредієнти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі