Поки триває сезон полуниці, можна на зиму приготувати смачне і водночас незвичне варення.
Кулінар Євген Клопотенко готує його з шоколадом. Обирає чорний з високим вмістом какао.
"Вас воно приємно здивує, бо плитка чорного шоколаду може творити дива, надаючи варенню терпкості й відтіняючи смак ягід. Виходить неймовірно смачно", – розповів експерт.
Чим вищий відсоток какао в шоколаді, тим він корисніший для організму. Тому радимо орієнтуватися на цифри від 55% і вище, зазначив він.
Для приготування варення можна вибрати шоколад, що не містить цукру, бо за солодкість у страві відповідає полуниця та доданий цукор. Простота рецепта в тому, що шоколад можна не розтоплювати в пароварці чи мікрохвильовій печі.
"Достатньо подрібнити плитку шоколаду", – порадив він.
Продукти:
1 кг полуниці;
500 г цукру;
80 г чорного шоколаду.
Приготування:
Полуницю потрібно почистити від зелених хвостиків, добре промити й позбавити зайвої вологи паперовим рушником. Ягоди треба перекласти в каструлю, засипати цукром та дати постояти 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати максимально пухкий пиріг з полуницею: Клопотенко підказав, які ягоди кращі
Плитку чорного шоколаду треба подрібнити руками або ножем. Треба поставити каструлю з ягодами й цукром на середній вогонь та довести до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Після закипання суміш треба варити ще приблизно десять хвилин. Варто додати до варення шматочки чорного шоколаду й варити ще протягом п'яти хвилин.
А тепер можна розкласти варення у стерильні банки та закрити кришками.
В Україні за тиждень стрімко подешевшала полуниця. Оптові ціни впали до 30-65 грн за кг.
Ціни на полуницю в середньому подешевшали на 36%.
Виробники змушені спускати ціни у зв'язку зі стрімким збільшенням пропозиції з місцевих господарств.
Коментарі