четвер, 23 серпня 2012 15:03

Пляшка коньяку коштує півмільйона гривень

Один із найдорожчих коньяків у світі продають в ресторанах столичного готелю "Прем'єр Палац". Пляшку "Хеннессі Елліпс" пропонують за 530 тис грн. Тобто за сто грам треба віддати 53 тис. Таких пляшок у світі 2 тис.

"Можливо, так і не можна казати, але я не уявляю, чому цей коньяк коштує півмільйона гривень. Мені здається, що це просто бізнес. Компанія просто захотіла продати коньяк за такі гроші. За рік часу, поки він в нас стоїть, його ще не замовляли", - каже сомельє готелю Ігор.

Напій "збирали" майстри семи поколінь сімейства Фійю. Сім їх частинок в пляшці налиті як напівсфери у коктейлі. Є добавки зацукрованих фруктів та дикої троянди. Саму пляшку для напою виготовили вручну.

Справжній якісний коньяк не може бути дешевим. Оптимальний вік напою - 15 років. Чим колір темніший — тим коньяк більш витриманий.

"Існує ще один спосіб перевірити якість коньяку. Перевернути пляшку вверх дном і якщо це витриманий коньяк, то з дна впаде одна "тяжка" і велика капля. Якщо ж невитриманий — він розтечеться по стінкам пляшки", - каже сомельє.

Зараз ви читаєте новину «Пляшка коньяку коштує півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі