середа, 22 серпня 2012 10:49

Якісне вино повинно мати 20-річну витримку

Якісне вино повинно мати 20-річну витримку
Смак вина часто не залежить від ціни. Фото: ovine.ru

Не можна казати, що якесь вино краще, бо в усіх людей смаки різні. Це все одно, що сперечатися яка машина краща. Тут ще момент хто і скільки грошей хоче заробити на своєму імені. От вино "Крістал", яке знають у всьому світі, буде найдорожчим. Люди більше платять за марку, ніж за якість. Навіть я можу помилитися, якщо всліпу тестуватиму дороге шампанське за 600 гривень і "Просек" за 150. Різниці в смаку нема. Або я бував на дегустації, коли на ряду із десятком вина "Шато" по сто євро, ставили пляшку за тисячу. І ніхто із досвідчених сомельє не вгадував. А потім, коли розвертали, всі так: "Ггг, це ж Шато Марго".

От шампанське "Советське" навіть не має в ряду із шампанськими стояти. Це фуфло.

Хороше шампанське французький "Моєт". Неважке, добре п'ється, смачне. Воно чомусь стало дуже гламурним. От вчора дві жінки замовили пляшку "Моєт". В нас його якраз не було і я запропонував інше. Вони подивились на етикетку і відмовились. Думаю: "Вам що Моєт платить за те, щоб ви пили лише його?".

Непогане шампанське фірми "Крістал". В його ціну входить ще й красива історія. Напій колись робили для царя і зараз на ньому малюють царський герб і пишуть: "Його високості".

Нормальні вина італійські починаються від 200 гривень. Іспанію також треба ще пошукати. Бо є виробники, які роблять якісні вина і мають нормальні ціни, а є ті, в яких і ціна завищена і якість погана. Тим більше, що зараз майже неможливо відрізнити хороше вино від поганого. Уявляєте на якому рівні хімія прогресує. Мої знайомі їздили в Бордо і суперкласнеий маєток. За французькими законами вино можна трохи підфарбовувати і додавати цукор, але ця інформація не афішується. А вино тисячу євро коштує. Тому дорогі напої — ілюзія. Хороші ті, які пролежали в склепі від п'яти до двадцяти років.

Не раджу купувати вина в звичайних супермаркетах. Треба йти у спеціалізовані винні крамниці. Там менша ймовірність, що купите сурогат. Я купую в друзів за знижками. Вино по 400 гривень мені продають за 50-70 гривень.

З французьких вин хороші ті, які коштують від 400 гривень. Мені подобається Бургунді біле і червоне.

Зараз ви читаєте новину «Якісне вино повинно мати 20-річну витримку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі