![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/709/709062_1_w_570_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/709/709062_2_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/709/709062_3_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/709/709062_4_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/709/709062_5_a_135_100_lq.jpg?v=0)
Лосось з апельсиновим соусом є колоритною стравою. Поєднання кислинки цитруса та гостроти червоного перцю створюють неймовірний смак. Риба обсмажена в цукрі карамелізується зовні і залишається ніжною всередині.
Інгредієнти:
Лосось стейк 600 г
Салат корн 100 г
Цукор 100 г
Чорний перець 10 г
Перець чилі мелений 10 г
Апельсин 1 шт
Імбир свіжий 40 г
Перець чилі стручковий 1шт
Приготування:
Змішати цукор з сіллю, чорним перцем і меленим чилі. Просушені стейки обкачати в суміші цукру і перцю.
Розігрітие оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Викласти в сковороду лосось і готувати на середньому вогні, перевертаючи, поки він не закарамелізуєтся з обох сторін.
У цей час приготувати апельсиновий соус. Зрізати цедру з апельсина, а сік вичавити. Дрібно нарізати цедру і імбир. Розрізати перець чилі уздовж, видалити насіння (це найгостріша частина) і дрібно нарізати шматочок перцю.
Додати в кухлик води стільки й апельсинового соку, цедру, імбир і чилі. Довести до кипіння і спробувати на смак соус. Можна також додати трохи цукру і чорного перцю.
Читайте також: До курки з грибами в гірчичному соусі не треба готувати гарнір
Перед подачею процідити.
Подавати готовий лосось з зеленим салатом і гострим апельсиновим соусом.
Коментарі